NÄSSJÖ. Under lördagen anordnade Axelborgs motorklubb en veteranbilsträff med cruising genom staden. Flertalet av bilarna utsattes för stenkastning och enligt vittnen ska gärningsmännen vara utlänningar.

Illustrationsbild.

Illustrationsbild.

Över fyrahundra bilar deltog under lördagens veteranbilsträff i Nässjö. Det var efter att man kört i kortege genom staden och samlades vid sporthallen som det började hagla stenar. Minst fem bilar ska ha träffats av stenarna, däribland Mattias Jonssons nylackerade Chevrolet Impala 66:a.

— Jag och min mamma och pappa satt i bilen vid simhallen. Helt plötsligt kom det ett gäng och började kasta stenar på bilarna. Vi blev chockade. Det bara small till, säger Jonsson.

Polisen upprättade under kvällen flera anmälningar om skadegörelse och en anmälan gällande misshandel. Man kunde dock inte gripa några gärningsmän.

Enligt en användare på forumet Flashback är gärningsmännen utlänningar och personen har citerat en text från Facebook som ska vara författad av en deltagare på platsen:

Ett tjugotal utav oss springer efter, gänget har redan vänt på klackarna och försvunnit.

Strax efter blir det tjafs med ett gäng som påstår ”vi kastade inte, sluta kom hit jävla rasister”

Polisen tog en av dem, så var det inte han som kastade varför bete sig som han gjorde?

Det är 2016, i en stad i Småland, inte en stad i Syrien eller vart de nu kom ifrån.

De skrek ”fatta, det kommer bli krig”
Klart som fan det kommer bli krig när de inte kan bete sig, ändra sin syn på livet.

Och när man gör nåt sånt här mot en grupp människor som lägger ner såå otroligt mycket tid, pengar, kärlek och tårar på dessa bilar och sen inte vågar stanna kvar och ta EN fajt, då är man FEG.


Källor:

Mattias Impala 66:a vandaliserades med stenkastning
Veteranbilsträff utsatt för stenkastning under cruisingen i Nässjö 2016-06-18


  • Publicerad:
    2016-06-21 20:00