KULTUR. Efter att den 72-årige skräckförfattaren Stephen King i samband med nomineringarna inför årets Oscarsgala kommenterat anklagelser om att att det var för många vita män bland de nominerade har han nu utsatts för en störtskur av arga kommentarer från kulturmarxistiska kollegor.

Skräckförfattaren Stephen King. Foto: Stephanie Lawton (CC-BY-2.0).

Stephen King, som inte bara är skräckförfattare utan även gjort sig känd som vänsterprofil, har de senaste åren ägnat sig mycket åt att hätskt kritisera USA:s president Donald Trump på Twitter. Men nu har han själv blivit måltavla för radikala ”antirasister”, detta efter att på Twitter ha uppgett att han inte själv reflekterar över ”mångfaldsfrågan”.

”Jag skulle aldrig ta hänsyn till mångfald i frågor som rör konst. Endast kvalitet”, skriver Stephen King där bland annat, med hänvisning till kritiken om att det skulle vara för många vita män som nominerats till Oscarsgalans priser i år.

Detta har fått en drös av ”antirasistiska” hejdukar som till exempel den svarta kvinnliga regissören Ava DuVernay att gå i taket. DuVernay går till och med så långt att hon tycker att Kings inlägg var så ”bakåtsträvande och okunnigt” att hon knappt orkade gå upp på morgonen när hon läste det.

Andra anklagar 72-åringen för att agera utifrån sina egna så kallade vita privilegier.

Att många svarta i USA vill se fler svarta skådespelare än vita nominerade till Oscarsgalan tycks DuVernay däremot inte se något fel i. Det är ju ”mångfald” det handlar om och inte några ”svarta privilegier”, enligt DuVernay.

Stephen King är mest känd som författare till skräckromaner som till exempel Carrie, Salem’s Lot, Jurkyrkogården, Det och Pestens tid. Många av hans skräckromaner har filmatiserats.

Källa:
Author & liberal Stephen King tweets that quality trumps diversity… and woke crowds are sharpening the blades


  • Publicerad:
    2020-01-15 21:30