RYSSLAND. Den amerikanske actionskådespelaren Steven Seagal har länge haft en bra relation med Ryssland och med landets president Vladimir Putin. Nu har han även beviljats ryskt medborgarskap av Putin själv.

President Vladimir Putin med actionskådespelaren Steven Seagal.

President Vladimir Putin med actionskådespelaren Steven Seagal.

Året innan OS i Sotji 2014 åkte Rysslands president Vladimir Putin ut på en kampanj för att förespråka hälsa och idrott. Med sig på resan hade han den gamle actionhjälten Steven Seagal. Sedan dess har Putin och Seagal kommit att bli goda vänner vilket nu lett fram till att Seagal har fått ryskt medborgarskap beviljat av Putin själv.

Seagal har under åren i Ryssland deltagit vid olika sammanhang där han ses på bild med Putin. Han har vid flera tillfällen hyllat Ryssland och värnat för pro-ryska intressen. Under ett framträdande på Krimhalvön i Ukraina visade han sitt stöd för de proryska separatisterna i området genom att placera en blå-röd flagga vid scenen. Han ska även ha tagit på sig en t-shirt med Putin-motiv och offentligt uttryckt sitt stöd för den ryska annekteringen av Krim.

Kreml bekräftar också att Seagal har tilldelats ryskt medborgarskap.

— Det var hans önskan. Han bad envetet och under lång tid om att få medborgarskap. Han är känd för sina varma känslor för vårt land, och det har han aldrig försökt dölja, säger Putins talesperson Dmitrij Peskov.

Seagal har också god kontakt med Tjetjeniens president Razman Kadyrov samt även Vitrysslands president Alexander Lukashenko.

Källa:
Putin ger Steven Seagal ryskt medborgarskap


  • Publicerad:
    2016-11-03 17:45