STOCKHOLM. Stockholm kommer inom en snar framtid att bli hem åt ytterligare tusentals nyanlända lyckosökare. Det kommer att byggas modulhus i ett tiotal områden, där nu även Södermalms invånare kommer att ”berikas” av mångkulturen.

Migrationsverket har gett order om att Stockholms stad bara i år ska ta emot 2 858 nyanlända ”flyktingar”. Därför har staden nu beslutat att bygga så kallade modulhus i flertalet stadsdelar. De stadsdelar som kommer att ”berikas” är Beckomberga, Grimsta, Hagsätra, Hjorthagen, Skarpnäck, Slakthusområdet, Sätra, Traneberg och Örby.

Det har även beviljats bygglov för ett modulhus i Stockholms innerstad vid Tantolunden på Södermalm. Efter mycket om och men har bygglovet nu vunnit laga kraft, efter att det har överklagats av närboende till både länsstyrelsen och till mark- och miljödomstolen.

Bygget kommer att vara klart under 2018 och blir då ett nytt hem för cirka 90 ”flyktingar” som kommer att bo i 22 lägenheter. Södermalms nya invånare kommer sedan att kunna bo där i minst 5-7 år. Halva parkens parkering, mellan Ringvägen och Tantolunden, kommer att användas till modulhuset.

Det tar däremot inte slut där, utan Stockholms stad kommer även upprätta en etableringsplan åt varje nyanländ rasfrämling, så att denne kan få både språkundervisning och stöd för att hitta ett jobb.

— Det är en del av det som krävs för att de skall kunna etablera sig i samhället, säger Anna Mölgård, samordnare för bostäder för nyanlända på stadsledningskontoret.

Källa:
Nu byggs modulhuset för flyktingar vid Tanto


  • Publicerad:
    2017-09-07 07:15