KULTURMARXISM. Stockholms stad har anställt sommarjobbare vars uppdrag bland annat är att ”öka stockholmarnas kunskaper om feminism”. Att anställa personer för att sprida politisk propaganda är dock inte helt okontroversiellt bland Stockholms lokalpolitiker.

Rödgrönrosa

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad anställer politiska kommissarier under sommaren.

Stockholms stad driver under sommaren ett projekt där man anställt unga sommarjobbare med uppdraget att undersöka hur kunskaperna om ”mänskliga rättigheter”, antirasism och feminism kan öka bland stadens invånare.

Den 12 augusti kommer resultatet av ”undersökningen” presenteras under ett ”mingel” på Bio Rio i Hornstull, där deltagarna ska ”lära sig” av unga stockholmare och ”ta del av goda exempel”.

Alla är dock inte lika förtjusta i idén att anställa personal vars uppdrag är att sprida den politiska majoritetens ideologi. Erik Slottner, som är gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, är mycket kritisk till tilltaget.

— Jag blev ganska upprörd över att man politiserar sommarjobben och använder det som ett instrument för den politiska majoriteten att föra ut sin politiska agenda. Det är inte sådant våra skattepengar ska gå till. Det är maktmissbruk, förklarar Slottner.

Det är dock endast feminismen Slottner är kritisk till. Den övriga politiska propagandan har han inga problem med, eftersom han själv personligen skriver under på den. Så här motiverar han det:

— Vad gäller mänskliga rättigheter och antirasism, det har jag inga problem med, det är vi alla överens om ska spridas. Men just feminism – dels är det en politisk ideologi och dels en teori som inte alls är okontroversiell. Det finns olika inriktningar och uppfattningar inom feminism – och det är ingen vetenskap på det sättet heller.

Kommunfullmäktigeledamoten Lisa Palm från Feministiskt initiativ försvarar dock tilltaget, även om hon inte har ”exakta detaljer på projektet” eller vet exakt vad det är sommarjobbarna ska göra.

— Det handlar om att unga själva ska få möjlighet att lära sig om sina rättigheter, mänskliga rättigheter, och då använda sig av feminism och antirasism. Att unga själva ska ta makten över sitt eget liv. Det kommer rapporter om att tjejer och hbtq-personer inte kan röra sig fritt. Så det handlar helt enkelt om att unga ska ta makten över sitt eget liv, förklarar hon.

Stockholms stads styrs av en ”rödgrönrosa” majoritet bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ.

Källor:
KD: ”Maktmissbruk att sprida kunskap om feminism”
Kommunfullmäktige Stockholms stad


  • Publicerad:
    2016-07-13 08:45