TERRORDÅD. Uzbeken Rakhmat Akilov som står åtalad för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året bedöms som psykiskt frisk enligt den rättspsykiatriska undersökningen som genomförts.

Enligt en ny paragraf 7-undersökning, eller en ”liten rättspsykiatrisk undersökning” som den också kallas, av rasfrämlingen samt terroristanklagade Rakhmat Akilov visar att han inte är psykiskt sjuk.

En liknande undersökning gjordes strax efter attacken på Drottninggatan i april förra året som tog fem personers liv, och den visade samma resultat.

Akilov anses inte haft någon allvarlig psykisk störning varken nu eller när han begick terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året. Någon större rättspsykiatrisk undersökning behövs därför inte, skriver läkaren i intyget som säger att Akilov anser att hans gärningar ”inte var så bra, men heller inte så dåliga”.

Vidare säger läkaren att Akilov har en ”motsägelsefull moral”, en förenklad världsbild och en ”sekteristiskt sträng” tolkning av islam, som dock inte kännetecknar en psykos.

Källa:
Rakhmat Akilov bedöms som psykiskt frisk


  • Publicerad:
    2018-03-17 11:00