SVERIGE. Ett hundratal gotlänningar samlades under onsdagen för att visa sitt stöd för den kvinna som våldtogs i helgen av grupp nyanlända invandrare i Visby på Gotland.

Konfronterade skäggbarn.

Konfronterade skäggbarn.

Nordfront har tidigare rapporterat om den rullstolsbundna kvinnan som våldtogs under natten till söndagen i Visby på Gotland. Initialt greps sex män, varav en sattes på fri fot efter några timmar. De övriga satt anhållna fram till onsdagen men släpptes under onsdagsförmiddagen då åklagaren i fallet menar att det inte fanns tillräckligt med bevis för att häkta männen misstänkta på sannolika skäl för den grova våldtäkten.

Redan under onsdagskvällen vid halv sju-tiden samlades ett hundratal gotlänningar för att visa sitt stöd för den våldtagna kvinnan. De samlades på en parkerings­plats vid Östercentrum och därifrån tågade de sedan till polishuset i Visby där de uttryckte sitt missnöje över att de misstänkta invandrarmännen släppts.

— Det är ingenting som vi gett tillstånd för. Man får inte anordna samman­komster på offentlig plats utan tillstånd. Men i nuläget finns ingen anmälan upprättad, säger Visbypolisens stations­befäl Marcus Olofsson.

Samma dag hade uppretad nationalsocialist lokaliserat bostaden där våldtäkten ägde rum. Adressen är Haqvin Spegelgatan 17. När en av de boende i huset skulle hämta en väska i bostaden frågade den arge svensken invandraren om han var en av de som hade våldtagit kvinnan. Innan något mer hann hända rullade två civilpoliser upp och avbröt diskussionen.

Nationalsocialisten gav sig dock inte utan följde efter invandraren ner på stan, där den misstänkte våldtäktsmannen träffade två vänner. Diskussion uppstod även där och invandrarna bekräftade att de hade gripits av polisen varpå de fick höra att de är avskum som inte är välkomna i Sverige. Klipp från händelsen går att se här.

Källa:
Ett hundratal i protesttåg för våldtagen kvinna


  • Publicerad:
    2016-10-06 11:35