MASSINVANDRING. Under natten till måndagen ska polisen ha fått rycka ut till sju olika asylboenden runtom i landet då det ska ha varit stökig stämning bland invandrarna på boendena.

Det var redan under måndagskvällen som polisen fick in larm om att det var stökigt på Ellös Sjögård på Orust som idag är ett asylboende. Fem polispatruller fick rycka ut till platsen efter att ett mindre tumult eskalerat till fullt slagsmål. Det ska även ha skett viss skadegörelse i byggnaden. En person ska ha fått föras till sjukhus med oklara skador och en invandrare ska ha omhändertagits då han var berusad. Polisen upprättade en anmälan om misshandel och skadegörelse, men ingen ska ha gripits.

Nästa incident inträffade strax innan tolv sent under måndagskvällen. Polisen fick då rycka ut till ett hem för ”ensamkommande flyktingbarn” på Dalgatan i Ulricehamn där ett bråk utbrutit. En person som försökte sära parterna åt fick lindriga knivskador i händerna. En misstänkt gärningsman ska ha gripits på platsen.

Strax innan halv ett under natten till tisdagen kallade väktare på ett asylboende på Torggatan i Vara på extra polisassistans. En person på boendet ska ha varit stökig och väktarna hade problem med att handskas med honom. Ingen person ska ha kommit till skada.

En halvtimme senare ska polisen ha kallats till ett asylboende i Karlsborg där två asylsökare ska ha börjat bråka med varandra. Den ena ska ha slagit av armen på den andra och han greps senare misstänkt för misshandel.

Vid tvåtiden ska ett större bråk ha utbrutit på ett boende vid Migrationsverkets lokaler på Sagåsen i Lindome. Två personer ska ha hotat väktare som arbetar i området. De båda personerna greps misstänkta för hot mot tjänsteman. Då den ena av de misstänkta gärningsmännen endast är 14 år kopplades Socialtjänsten in.

Strax efter halv fyra under måndagsmorgonen ska en asylsökare på ett asylboende i Gräfsnäs ha blivit rånad av två andra boende på sina tillhörigheter. Bland annat ska en mobiltelefon ha stulits. Polisen upprättade en anmälan om rån och vid halv sex-tiden på morgonen var polisen ännu kvar på platsen.

På ett hem för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Stenstavik i Jämtland ska det också ha varit stökigt. Två personer ska ha hamnat i bråk med varandra och polis kallades till platsen.

— Det är förmodligen en spegel som har gått sönder som en yngling har använt mot en annan person. Sedan är det en som har gått emellan som också har blivit skadad, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Källa:
Stökig natt på sju olika flyktingboenden


  • Publicerad:
    2015-12-15 11:40