SVERIGE. Stockholmsförorten Rissne norr om Stockholm har haft en händelserik fredag med både misshandel brandbomber och pride-evenemang som saknar tillstånd.

Det var vid 20-tiden igår som polisen fick ett larm om misshandel i Rissne. Under det lokala initiativet Rissne Pride dök ”ungdomar” upp och försökte hissa ner regnbågsflaggan. Tumult ska ha uppstått i samband med att en man försökt att hindra ungdomarna, varpå två personer ska ha blivit misshandlade och behövt uppsöka läkarvård.

Ett av de många vittnena på platsen är Karin som var där tillsammans med sitt fadderbarn för att delta i propagandafesten.

— Det var trevligt och fint med många barnfamiljer, barn som sprang omkring och blåste såpbubblor, och det var fullt med människor från alla håll och kanter och med olika bakgrund. Vi satt kvar lite längre och plötsligt så kom ett tiotal ungdomar och försökte hissa ner regnbågsflaggan, berättar hon.

Diskussioner ska ha uppstått mellan ungdomarna och deltagare varpå en man och en kvinna ska ha blivit misshandlade. Ungdomarna ska i samband med att de sprang där ifrån uttalat ”ni hör inte hemma här, vi äger Rissne”.

Senare under natten ska en brandbomb, en så kallad molotovcocktail, ha kastats mot en bil i Rissne centrum. Polisen kan inte säga om de båda händelserna har ett samband. Det finns ännu ingen gripen för varken misshandeln eller brandbomben. Evenemanget Rissne Pride saknade dessutom tillstånd och en anmälan har upprättats även för det.

Källor:
Brandbomb kastad mot personbil
Två misshandlade under Pride-evenemang


  • Publicerad:
    2016-06-18 12:00