UKRAINA. Nato har under måndagen påbörjat en stor militärövning i västra Ukraina nära staden Lviv. Cirka 1 300 trupper deltar i övningen.

Film från när Donetsk bombades i söndags.

Under måndagen påbörjade Natotrupper från över 15 länder en stor militärövning i västra Ukraina i utkanterna av staden Lviv. Övningen sker mitt under brinnande inbördeskrig ungefär 100 mil från de östra folkrepublikerna Luhansk samt Donetsk.

Vapenvilan mellan Kiev och separatisterna som trädde i kraft den 5 september är mycket skör och i söndags besköts civila områden i staden Donetsk av artilleri. Stadsrådet i Donetsk uppgav att 6 människor dödades och 15 skadades, alla civila.

I helgen meddelade även Ukrainas försvarsminister att Nato har börjat beväpna landets armé i striderna mot de ryska separatisterna. Han ville dock inte berätta vad för slags vapen Nato beväpnar den ukrainska militären med. Samtidigt har den ukrainska regimen och Nato anklagat Ryssland för att ha sänt ryska trupper till östra Ukraina som understöd till separatisterna, men några bevis för detta har inte presenterats. Däremot har Ryssland öppet skickat humanitär hjälp till östra Ukraina.

Striderna i östra Ukraina startade för fem månader sedan då Kiev-regimen gick in i Donetsk och Luhansk. Över 2 600 människor har dödats i stridigheterna.

Källor:
US and Nato troops begin Ukraine military exercise
Ukraine hosts military drills led by US and joined by NATO
Ukraine Sees The Worst Fighting Since Ceasefire Began


  • Publicerad:
    2014-09-17 23:40