NORRKÖPING. Under dagen har det pågått en stor polisinsats i Norrköping där nationella insatsstyrkan uppges ha deltagit. I en separat händelse ska även en mindre sprängladdning ha detonerat och skadat en bil.

norrkopingsbild2

Polisen är mycket förtegen om den stora polisinsatsen som gjorts i Norrköping under dagen. Under insatsen ska nationella insatsstyrkan ha deltagit och en polishelikopter har setts cirkulera över staden.

Insatsen ska ha skett bara några timmar efter knivdådet i samma stad då två kvinnor och en man knivhöggs av en ensam gärningsman. Polisen menar dock att de båda händelserna inte har något samband.

— För att lugna allmänheten kan jag säga att det inte har någon som helst koppling. Det här är en form av brottsförebyggande pågående ärende och det är omgärdat av mycket sekretess, uppger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Vid tolvtiden detonerade även en sprängladdning i Klockartorpet i Norrköping. Inga personskador har rapporterats men en personbil ska ha fått skador. Huruvida explosionen hänger ihop med polisinsatsen kan polisen i nuläget inte svara på.

— Det är alldeles för tidigt att säga. Nu har vi en del vittnesuppgifter att ta in, säger Agnevik.

Källor:
Stor polisinsats i Norrköping
Avspärrat område efter detonation


  • Publicerad:
    2015-08-17 17:30