MASSINVANDRING. Under lördagseftermiddagen skadades flera invandrare i ett större bråk som bröt ut på ett asylboende i Gamleby i Småland.

Det var strax innan klockan två under lördagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om att ett storbråk hade brutit ut på ett asylboende i Gamleby i Småland. Enligt uppgifter ska det ha varit ett 20-tal personer inblandade i bråket och flera invandrare ska ha skadats och en person ska ha blivit förd med ambulans till sjukhus.

Under dagen arbetade polisen med att ta reda på vad bakgrunden till bråket var men vad som föranledde våldsamheterna är ännu okänt. Flera anmälningar om olika brott ska ha upprättats. På polisens hemsida står det

Det rör sig initialt om flera våldsbrott, bland annat grov misshandel. I nuläget finns ingen ytterligare information i ärendet.

Det är inte första gången problem uppstått på ett asylboende i Gamleby. Bland annat anhölls en invandrare 2015 efter att han tänt eld på ett boende men branden spred sig inte och ingen kom till skada. Två år tidigare omplacerades två så kallade ensamkommande flyktingbarn efter att de slog sönder inventarier och hällde ut matolja på golvet.

Källor:
2017-03-25 13:49, Bråk, Västervik
En till sjukhus efter storbråk på boende


  • Publicerad:
    2017-03-25 22:05