VÄSTERGÖTLAND. Polis larmades till ett knivslagsmål på ett asylboende i Skara under söndagseftermiddagen. Framme vid platsen väntade hundratals upprörda rasfrämlingar. Platsen för det inträffade är Stora Ekeberg, pärlan i Bert Karlssons lukrativa asylimperium.

stora ekeberg

Stora Ekeberg är en äldre anrik byggd som förr var ett sanatorium. Nu används det av asylprofitören Bert Karlsson.

Återigen har det varit bråk och slagsmål på Bert Karlssons asylboende Stora Ekeberg i Skara. Det var vid halv tretiden på söndagseftermiddagen som polis larmades och kom till platsen. Väl framme möttes polisen av en stor folkhop på mellan 100 till 150 personer, till största del invandrare.

— Det var ett flertal som bråkade och vi skickade några bilar dit. När vi kommer till platsen är det mycket folk där mellan 100 och 150 personer, säger Mattias Skarim, stationsbefäl i Skövde.

Många personer hade blivit slagna och polisen upprättade flera anmälningar om misshandel och olaga hot.

— Det var en upprörd stämning och vi har också anmälningar om olaga hot. Men det hade lugnat ner sig lite när vi kom till platsen, säger Skarim.

En kniv ska också ha varit inblandad men ingen har blivit stickskadad enligt polisen. Det är inte första gången som det sker bråk och misshandel på Bert Karlssons asylboende. Stora Ekeberg inhyser idag cirka 500 rasfrämlingar och ska ses som en av de större ockupationsbaserna för rasfrämlingar i Sverige. Huvudkontoret för Bert Karlssons asylimperium, Jokarjo AB, ligger också på Stora Ekeberg.

Ingen har gripits eller blivit frihetsberövad till följd av storbråket.

Källa:
Bråk på asylboende – ambulans tillkallad


  • Publicerad:
    2016-09-18 19:45