FINLAND. Igår drabbade ortsbor och asylsökare samman vid ett asylboende i Forssa i södra Finland. Asylsökarna påstår att de under en längre tid blivit hotade och trakasserade när de rört sig på stan.

Klockan 17.20 igår fick larmcentralen en anmälan om att flera tiotals personer var på väg mot en flyktingförläggning  i Forssa i Finland. Polisen meddelar att gänget stötte på boende från förläggningen och att det utbrytit ett stort slagsmål. Flera polispatruller skickades till platsen och uppger att tiotals personer på båda sidor deltog i slagsmålet.

Enligt polisen ska en del av finländarna ha varit beväpnade med tillhyggen, så som exempel brädbitar och slagträ. Ungefär fem personer fick lindriga skador i slagsmålet. Några inblandade greps och polisen utreder fallet som misshandel och olaga hot. De asylsökare som bor på förläggningen påstår att de har blivit hotade och trakasserade av lokala invånare i flera veckor under sommaren.

Polisen vet ännu inte orsaken till bråket. Överkonstapel Antti Reijula uppger att polisen på måndagskvällen fick uppgifter om att mindre grupper gick omkring flyktingförläggningen, men när polisen kom till platsen fanns dock ingen där.

Den 25 augusti kommer den nationella organisationen Suomi Ensin demonstrera i Forssa där de kräver att de asylsökande flyttas bort från staden.

Källa:
Stort slagsmål utanför flyktingförläggning
Asylsökande i Forssa hade hotats en längre tid


  • Publicerad:
    2016-08-24 10:15