Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Stram Kurs eldade en ny koran i Rinkeby – har lovat bränna fler i helgen

Av Redaktionen, 2020-09-10
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. På torsdagsmorgonen genomfördes ännu en koranbränning i Sverige av det danska islamkritiska partiet Stram Kurs. Denna gång skedde manifestationen i gettot Rinkeby i Stockholm.

En koranbränning genomfördes idag på morgonen i invandrargettot Rinkeby i Stockholm, rapporterar Samhällsnytt. Boken eldades upp av funktionärer från det danska islamkritiska partiet Stram Kurs som leds av counterjihadisten Rasmus Paludan.

Man vill genom aktionen påminna om att det i Sverige är en grundlagsskyddad rättighet att demonstrera och att bränna ett eget exemplar av en bok, även om det råkar vara en koran. Detta trots att polisen för två veckor sedan förbjöd Paludan att demonstrera och gav honom ett tvåårigt inreseförbud till Sverige.

Vid partiets förra koranbränning i förorten Rosengård i Malmö bröt våldsamma invandrarkravaller ut där främlingar ”protesterade” genom att elda bildäck och bråte, avfyra fyrverkerier samt kasta sten på polisen. I samband med kravallerna eldades även en stor mängd bilar upp.

Dagen efter uppstod på nytt ett antal småbränder över hela Malmö och en skola brann. Att Gullviksskolan brann ska enligt polisen dock ”inte haft något samband” med koranbränningen.

Den svenska Polismyndigheten ska enligt en poliskälla till Samhällsnytt ha inlett en så kallad särskild händelse mot Paludan där stora resurser avsatts för att hindra partiledaren att använda sin grundlagsskyddade yttrandefrihet.

Stram Kurs har planerat att genomföra fler manifestationer i Sverige under lördagen den 12 september vilket man sökt demonstrationstillstånd för. I ansökan nämns fem invandrargetton: Botkyrka, Tensta, Akalla, Sollentuna och Upplands Väsby.

Inför helgen har polisen nu rustat sig för nya oroligheter och kallat in 300 extra ingripandepoliser som ska försöka upprätthålla ordningen i Stockholmsförorterna på lördagen. Polisen har även satt in 60 extra utredare.


  • Publicerad:
    2020-09-10 10:15