UTRIKES. Det danska invandringskritiska partiet Stram Kurs har nu lanserat professor Helmuth Nyborg som valkandidat.

Inför det danska valet, som kommer hållas senast nästa månad, har det invandrings- och islamkritiska partiet Stram Kurs vunnit stöd bland de danska väljarna. Kort efter att de första undersökningarna som visat på detta släppts valde Facebook att blockera både partiet och dess ordförande Rasmus Paludan.

Nu har partiet lanserat professor Helmuth Nyborg som kandidat. Nyborg har bland annat kritiserat massinvandring av rasfrämlingar från tredje världen och varnat för att folkutbytespolitiken kommer leda till mindre välfungerande samhällen då IQ-nivån sjunker.

Partiledaren delar enligt ett uttalande till Ekstra Bladet professorns uppfattning om intelligensskillnader mellan raser:

— Den genomsnittliga IQ-nivån bland somalier är mycket lägre än hos oss. Det gör dem inte underlägsna att de i genomsnitt är mindre begåvade än danskar. Det finns dock en skillnad mellan raser, vilket vi inte behöver ljuga om. Det finns många som kommer från Afrika som inte förstår speciellt mycket eftersom deras IQ-nivå ligger på 80.

Huruvida Nyborg kommer väljas in i det danska parlamentet visar sig nästa månad.

Källa:
Danish right-wingers recruit controversial candidates, as country gets ready for elections


  • Publicerad:
    2019-05-09 12:45