HÄRNÖSAND. Abubaker Mohamad har idag åtalats för mordet på Tommie Lindh, våldtäkt på en ung kvinna samt knivskärning av ytterligare en ung man.

Idag väckte kammaråklagare Stina Sjöqvist åtal mot Abubaker Mohamad Awad. Den 23-årige sudanesen som suttit häktad sedan maj i år åtalas nu för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, försök till mord och grovt olaga hot.

Det var natten mot söndag den 10 maj som Abubaker enligt åklagaren knivhögg Tommie Lindh. I åtalet står följande att läsa:

Abubaker Mohamad Awad har med en kniv huggit/stuckit Tommie Lindh i nacken/ryggen och i bröstet samt orsakat honom skärskador på höger hands pek- och ringfinger. Hugget i bröstet har förlöpt i en sårkanal genom bröstkorgen och in i hjärtat, vilket sedan orsakat hans död.

Abubaker våldtog också en 19-årig kvinna två gånger. Först en gång vad det verkar genom att under knivhot tvinga till sig oralsex och sedan utförde han även en grövre våldtäkt – också under knivhot – efter att han mördat Tommie:

Abubaker Mohamad Awad har tvingat MA till samlag genom hot med innebörd att om MA inte gjorde som han sa skulle hon också dödas samtidigt som han riktar en kniv mot henne.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom Abubaker Mohamad Awad utsatt MA för ett upprepat sexuellt övergrepp under allvarligt hot och att det skett i direkt anslutning till att han huggit ner Tommie Lindh som låg allvarligt skadad.

Detta går till viss del emot åklagarens tidigare uttalanden om att mordet på Tommie Lindh var en separat händelse från våldtäkten.

— De här händelserna är skilda från varandra och äger rum under några timmar, sa åklagaren tidigare till Fria Tider och förnekade då även att våldtäkten var motiv till mordet.

Slutligen har Abubaker enligt åtalet slagit och knivskurit en tredje person under natten.

Rättegången kommer att hållas i oktober.

Nordfront kommer granska förundersökningen och återkomma med fler artiklar då det här svenskfientliga brottet av medier och myndigheter har hanterats på ett suspekt sätt på grund av den politiska dimension som finns i fallet.


  • Publicerad:
    2020-09-25 11:49