SUMMERING AV VECKA 37. Här kommer en summering av nämnvärda in- och utrikesnyheter från veckan som gått. Sammanställningen publicerades ursprungligen på Fjällsjö.nu.

Obama bombar Syriska Armén och IS framrycker 7 minuter senare.

Obama bombar Syriska Armén och IS framrycker 7 minuter senare.

Krig inom Liberalerna mellan Jan Björklund och Birgitta Ohlsson om SD och judiska friskolor, EU:s president fördömer Sveriges flyktingpolitik, USA och IS har tillsammans anfallit Syrien, Sveriges Radio kräver nedskärningar på välfärden för att bekosta ökad massinvandring, första officiella forskarrapporten har kommit om vad flyktinginvandrare kostar samhället och Sveriges makthavare har blivit hotade av Ryssland men inte ens regeringen vet om vad hotet handlar om.

Internt krig inom Liberalerna
Liberalernas ordförande Jan Björklund har sagt att riksdagspartierna måste sluta mobba SD och behandla de valda företrädarna för folket med respekt. Detta har skapat en konflikt med Birgitta Ohlsson, som är Liberalernas ”expert” på extremism. Detta trots att hon själv är ”extremistisk” sionist och judisk nationalist som kräver att alla länder utom Israel ska avskaffas och en världsstat bildas där en världspolis ska hålla ordning på de icke-israeliska medborgarna.

Konflikten är större än SD, den handlar också om religiösa friskolor som Björklund vill stoppa på grund av rädsla för islam, medan Ohlsson vill att de ska vara kvar på grund av att hon månar om de judiska friskolorna. I grunden handlar dock konflikten om att Björklund och KD kommit på att om borgarna ska kunna återta makten i Sverige måste de samarbeta med Sverigedemokraterna som just nu är landets största parti.

EU-diktator sågar Löfven och Merkel
Donald Tusk, som i det närmaste är EU:s icke-folkvalde president (eller diktator) eftersom han i kraft av Lissabonfördraget leder Europeisk rådet, har läxat upp Stefan Löfven och Angela Merkel för deras svek mot de egna medborgarna i samband med flyktingkrisen förra året.

Tusk menar att de svenska och tyska ledarnas hantering av krisen allvarligt skadat folkens förtroende för de gamla partierna och att nya partier nu är på väg att ta de gamlas plats: ”-Folk förväntar sig, med rätta, att deras ledare ska skydda det utrymme de lever i och garantera deras säkerhet. Om deras misstankar om att vi övergivit det ansvaret stärks ytterligare, så kommer de att leta efter andra alternativ. Och de kommer att hitta det”, skriver Donald Tusk om partier som Sverigedemokraterna och Alternativ för Tyskland.

USA bombar Syriska Armén och IS framrycker
USA och Islamiska Staten (IS) har tillsammans anfallit en syrisk bas och mördat soldaterna som var där för att kriga mot islamistiska terrorister. Först bombade USA oväntat basen och anfallet följdes sedan upp av ett markanfall av IS 7 minuter efter att fredspristagaren Barack Obamas bomber slutat falla. Den syriska basen i Deir Ezzor har länge varit en nagel i ögat på USA, eftersom den ligger isolerat i östra delen av landet som USA vill ska tillfalla en ny kurdisk eller sunni-arabisk nationalistisk stat.

Efter att USA misslyckats med att störta president Bashar al-Assad har man gjort det till sitt krigsmål att splittra det sekulära och mångkulturella vänsterinriktade landet Syrien efter interna religiösa och rasliga gränser. Samtidigt har en druzisk parlamentsledamot i Israel, Akram Hasson, anklagat Israels försvarsmakt för att stödja al-Qaida i deras angrepp på den druziska staden Khader. Stödet ska gå till på samma sätt som USA:s stöd till IS: ”-Israel bombar syrierna och sedan framrycker al-Qaida”, säger Hasson.

Tidigare i år: Hårda närstrider i Deir Ezzor mellan Syriska Armén och Islamska Staten.

Sveriges Radio vill ”göra avkall på välfärd” till förmån för massinvandring
Sveriges Radio och advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg kräver att ”gamla människor som jobbat hårt hela sina liv” skär ned på sin välfärd och låter pengarna gå till ökat invandring. ”-Jag kan reagera över att politiker, från alla partier, säger att vi måste värna vår välfärd. Det är klart att vi måste göra. Jag inser också att alla de gamla människor som jobbat hårt ett helt liv nu ska ställas emot alla de flyktingar som kommer som också tar sjukvård och skolor i anspråk. Men det är nog på det viset att humanismen kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd”, säger Ramberg.

”-Vilken avkall har Anne Ramberg gjort annat än att berika sig på aktivism?”, kommenterar nationalekonomen Tino Sanandaji. Anne Ramberg är en av de stormrika svenskar som tjänar på massinvandringen, och bor i en lägenhet som kostar 25 miljoner kronor.

Första officiella forskarrapporten om massinvandringens kostnader
”-Vi tjänar på invandringen” säger de som tjänar på invandringen. Men för samhället är det en stor förlust, enligt forskarna Mats Hammarstedt och Lina Aldén vid Linnéuniversitet som undersökt vad en genomsnittlig flyktinginvandrare kostar. ”-När även den totala offentliga konsumtionen inkluderas i kalkylerna framkommer att den genomsnittliga totala nettokostnaden per flykting uppgår till ca 190 000 kronor efter flyktingens första år i landet.

Efter fem år i landet uppgår motsvarande siffra till runt 120 000 kronor per flykting. Efter sju år i landet uppgår den offentliga sektorns genomsnittliga nettokostnad per flykting till ca 95 000 kronor”, skriver forskarna i rapporten.

Hemligt ryskt hot mot Sverige
Regimen i Sverige har blivit hotat av Ryssland säger regeringen, som dock inte vet vad hotet består av. Det är ett topphemligt hot som inte ens regeringen får veta om.

Men nu måste man göra precis som USA säger om allt, för annars går nog Sverige under tror man. Det finns dock redan en film som beskriver regeringens metoder.

Artikel från: Fjällsjö.nu


  • Publicerad:
    2016-09-20 09:55