Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Super Mario

Av Redaktionen, 2015-06-09
redaktionen@nordfront.se

TV-SPEL. Nordfront kan nu publicera en läckt bild från det kommande Super Mario-spelet.

Super-Mario-censurerad

En censurerad version av den läckta bilden.

Nyligen hävdade fotbollsspelaren Mario Balotelli i ett omtalat uttalande att TV-spelskaraktären Super Mario är ”antirasist”. I uttalandet där Balotelli drev med olika folks ursprung, däribland sitt eget svarta ursprung, råkade Balotelli också nämna de utvalda och blev därför utsatt för massiv hets och anklagad för att vara ”antisemit”:

Var inte rasist! Var som Mario. Han är en italiensk rörmokare skapad av japaner, talar engelska och ser ut som en mexikan, hoppar som en svart man och fångar mynt som en jude.

Enligt uppgifter till Nordfront kommer ett nytt Super Mario-spel behandla just dessa teman som ett svar på debatten. En påstådd läckt bild från det kommande spelet sägs visa hur den italienske rörmokaren spelar mot en svamp som enligt vår källa ”verkar förmedla en stereotyp som förminskar ett visst folk på samma sätt som Super Mario reducerar och förminskar italienare till att vara ’simpla’ rörmokare”.

Då svensk censurlagstiftning föreskriver att vissa folk är mer värda än andra och inte kan skämtas om har Nordfront, på inrådan av inkvisitorerna Anna Skarhed och Fredrik Ingblad från regeringsmyndigheten Justitekanslern, valt att pixla och inte ladda upp bilden. De båda har kontaktat Nordfront och påpekat att man skämtar inte om italienska rörmokare.

Nedan kan du se den bild som någon har laddat upp på Imgur:
http://imgur.com/Iet7JCI

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-06-09 21:07