BROTT. En maskerad man gick till attack med ett svärd mot lärare och elever på kulturhuset Kronan i Trollhättan. En person ska ha avlidit och tre personer opereras just nu för sina skador.

huvudslide-555-1170x501

Kronans kulturhus

Det var vid tiotiden imorse som en maskerad man i 20-årsåldern gick till attack mot lärare och elever på kulturhuset Kronan som ligger i det invandrartäta området Kronogården i Trollhättan. Mannen ska ha varit beväpnad med ett svärd och gått runt till olika klassrum där elever hade lektioner. Eleverna trodde först att det var ett skämt men plötsligt gick den maskerade mannen till attack mot lärare och elever och använde svärdet som tillhygge.

En lärare avled på plats av sina skador och just nu opereras tre personer för sina knivskador. Det rör sig om en 11-åring, en 15-åring och en lärare. Gärningsmannen sköts av polisen och även han opereras just nu för sina skador. Deras skador ska enligt uppgift vara livshotande.

Polisen söker just nu igenom skolan, och personal och elever har inte fått lämna skolan ännu.

Uppdatering: Nya uppgifter säger att ytterligare en person ska ha avlidit av sina skador och att det är en ungdom som ska ha dött.

Uppdaterad 16:25: Polisen har under en presskonferens meddelat att gärningsmannen har avlidit av sina skador. Den svenskfientliga underättelsetjänsten Expo skriver att gärningsmannen på sociala medier ”visat tydliga högerextrema sympatier”.

Nordfront uppdaterar texten när mer information finns att rapportera.

Källor:
Lärare dödades i knivattacken
Fem skadade efter svärdattack på skola


  • Publicerad:
    2015-10-22 13:57