INVANDRARVÅLD. Ett gäng rasfrämlingar skrattade samtidigt som de sprutade syra i ansiktet på en tvåbarnsmor. Kvinnan fick stora frätskador i ansiktet och på kroppen. Nu kom domen mot gärningsmännen.

Syraanfall
Yannick Ntesa, Abdul Motin och Ahad Miah

En kvinna som följde sina två barn hem från skolan i Upton Park i östra London blev attackerad av främlingar i mars 2011. Enligt uppgift var det den 25-årige Yannick Ntesa som sprutade en frätande vätska i ansiktet på den intet ont anande kvinnan. Han skall senare skrattande flytt platsen tillsammans med Abdul Motin och Ahad Miah i en röd BMW.

”Jag såg en man som bar något i en flaska komma fram till mig. sedan kastade han det över mig och efter några sekunder det började brännas. Jag ropade ’Snälla hjälp mig Snälla hjälp mig!'”, uppgav den 44-åriga kvinnan efter attacken.

Kvinnan flydde till ett närbeläget hus där man försökte skölja bort vätskan med vatten. Hon fördes snabbt till sjukhus och sedan vidare till brännskadespecialister i Chelmsford, Essex. Hon vårdas fortfarande för skadorna som uppkom. Under attacken hade även kvinnans son fått syrastänk och en annan kvinna som befann sig på platsen fick lätare frätskador.

Nu är rättegången slut och Abdul Motin samt Ahad Miah fick 16 respektive 14 år för medhjälp till brottet. Yannick Ntesa, som utförde attacken, slapp undan med 14 år.

Källa:
Laughing thugs poured acid over mother as she walked her six-year-old twins home from school


  • Publicerad:
    2013-07-30 14:30