SYDAFRIKA. En mobb med omkring 200 svarta afrikaner gick till vansinnesattack mot hästar efter konflikt med vita hästägare. 29 hästar har skadats och minst en häst har dödats. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Omkring 200 svarta afrikaner gick till vansinnesattack mot en grupp hästar vid en hästkapplöpningsbana i Port Elizabeth i Sydafrika. Attacken ska ha sin grund i en konflikt mellan de vita sydafrikanerna som äger hästarna och hästkapplöpningsbanan, och en av de svarta afrikanerna som varit anställd där.

Enligt uppgifter började det med att en av de svarta afrikanerna knivhuggit en häst när han jobbade vid banan, varpå han fick sparken ifrån sitt arbete. Flera andra svarta började då arbetsvägra till stöd för djurplågaren. Afrikanerna förlorade senare sina jobb och även sina socialbidrag eftersom de arbetsvägrade. Samtidigt anställde hästägarna vita sydafrikaner till att arbeta på hästkapplöpningsbanan.

Torsdagen förra veckan beslutade sig de svarta afrikanerna för att hämnas deras uppsägningar, genom att brutalt attackera hästarna som befann sig vid kapplöpningsbanan. Afrikanerna beväpnade sig med påkar, stenar och knivar, för att sedan storma kapplöpningsbanan där de försökte skada så många hästar som möjligt.

Totalt skadades 29 hästar, varav 9 stycken hade djupa skärsår och en annan häst kunde förklaras död på platsen.


  • Publicerad:
    2020-09-22 19:00