USA. En vit 25-årig man skulle gå till sin bil när han plötsligt överfölls och blev brutalt misshandlad av en pöbel bestående av svarta ungdomar. Två anställda vid ett köpcenter, 17 och 18 år gamla, försökte ingripa men blev också slagna medvetslösa av pöbeln.

En 25-årig vit man var på väg att köra bort från ett köpcenter i Memphis när han träffades av flera föremål i huvudet. Föremålen kastades av en större grupp svarta ungdomar som just kommit ut från en pizzeria, ropandes ”Fam Mob”. Mannen försökte ta sig från platsen men kunde inte komma undan eftersom pöbeln attackerade från alla håll.

Pöbeln nöjde sig inte med detta utan hoppade också på en 17-åring och en 18-åring, anställda på köpcentret Kroger, som försökte stoppa misshandeln. Enligt rykten ska också en äldre man ha attackerats.

En kvinna som filmade händelsen uppges också vara en anställd på Kroger och av språkbruk att döma rasligt närbesläktad med gärningsmännen. Kvinnan roas av pöbelns framfart och utropar bland annat ”They’ve got a White dude, go get him” samtidigt som hon skrattar frenetiskt.

Filmen lades först upp på Facebook, men blev sedan snabbt borttagen. Den finns fortfarande på Youtube, men kan också ses på Liveleak.

Överfall likt dessa sker varje vecka i USA, men tystas ofta ned i massmedia. I detta fall har också, förutom lokala medier, massmedia valt att inte lägga någon större energi på att belysa vad som många anser ha varit ett rasligt motiverat överfall.

Källa:
Group of teenagers caught on camera beating man in Kroger parking lot


  • Publicerad:
    2014-09-07 21:50