USA. År 2015 sköt den svarta polismannen Jesse Hill ihjäl en vit kvinna framför hennes sjuåriga son. Händelsen har på nytt uppmärksammats efter att en video från polismannens kroppskamera offentliggjorts. 

Den mördade kvinnan, Autumn Steele tillsammans med sina barn. Foto: Twitter.

År 2015 mördades den vita kvinnan och modern, Autumn Steele av en svart polisman framför sin sjuåriga son. National Justice skriver att afrikanen, Jesse Hill aldrig straffades för mordet och fortfarande arbetar som polis vid Burlington Police Department.

Händelsen har på nytt gått viral i sociala medier efter att en film fångad av Hills kroppskamera offentliggjorts.

Filmen visar hur Hill närmar sig Steele, som bråkar med en annan man. Man kan höra hur kvinnan ropar: ”Släpp min unge!”, men det framgår inte om budskapet riktar sig mot Hill eller den andra mannen.

Den afrikanska polisen ropar samtidigt att Steele måste koppla sin hund som skäller omkring dem. Sedan avfyrar Hill två skott.

Skotten träffar Steele på nära håll och hon faller livlös ner på marken medan hennes sjuåriga son gråter i bakgrunden. Den unga kvinnan dör efter ett tag på grund av sina skottskador.

Kvinnans familj har i efterhand fått två miljoner dollar i skadestånd för moderns dödsfall. De lokala myndigheterna har dock inte valt att straffa Hill för mordet, de har dessutom nekat till att lämna ut bevisning som hade fällt honom för mordet. Det vill säga filmen som visar upp hela händelsen.

Massmedierna som förra året piskade upp en lynchstämning bland anarkister och svarta kriminella efter dödsfallet på den kriminella narkomanen George Floyd, har intressant nog inte valt att uppmärksamma denna händelse.

Den här gången var det en afrikan som gav sig på en vit kvinna.

Filmen kan ses på YouTube, härNordfront varnar för starka bilder.


  • Publicerad:
    2021-03-04 21:10