TERRORDÅD Minst 5 döda och många mer skadade i ett misstänkt terrordåd mot vita av en afroamerikan.
– En väldigt tragisk incident, säger polischef Dan Thompson

Strax innan midnatt svensk tid så var den traditionella paraden inför julen i Waukesha, Wisconsin i full gång. Men helt plötsligt så kör en större röd SUV i hög fart genom paraden även fast en polis försökte stoppa bilen genom att skjuta emot den så fortsatte bilen. I paraden deltog bland annat en grupp yngre flickor från en dansgrupp. Videoklipp som har spridits visar att deltagarna inte hade en chans att komma undan när bilen prejade sig rakt igenom folkmassan.

Samtidigt som vissa flydde i panik in närliggande butiker så rusade andra fram för att hjälpa offren, varav många var barn. Samtidigt startades en stor jakt efter den röda suven och polisen har nu en man i förvar.

Gärningsmannen - en svart terrorist

Nordfront kan nu avslöja att den misstänkte är en svart dömd sexbrottsling som bara två dagar tidigare släpptes ut ur häktet för flertalet brott då han betalade sin “bond” på så lite som 1000 dollar. Hans namn är Darrell E. Brooks, även känd under sitt artistnamn Mathboi Fly.

Darrell E. Brooks senaste häktning.
Den åtalade massmördaren Darrel E. Brooks / Mathboi Fly.

Har tidigare uppmanat till våld mot vita

Kollar man tillbaka i tiden på vad Brooks skrivit i sina diverse låtar, men även i sina sociala medier, kan vi se att han vid flera tillfällen har hetsat mot vita och även poliser – och uppmanat till våld mot dessa grupper. Trots det vägrar polisen kommentera om brottet har ett rasligt motiv och flera massmedier förnekar detta. En förklaring till det kan vara att polischefen i den aktuella staden är svart, trots att befolkningen är 88% vit.

körde in en bil i en folksamling i en stad med ovanligt hög andel vita människor.

En annan bild som uppmärksammats av tidningen National Justice visar hur Brooks fantiserar om att vita ska vara slavar åt svarta människor.

Bara 8 mil ifrån Kenosha

Något som också kan vara värt att notera i det hela är att det bara är cirka 8 svenska mil ifrån staden Kenosha, där Kyle Rittenhouse nyligen blev friad från anklagelser om att ha mördat två män och skadat en tredje under en våldsam BLM-protest förra året och där det just nu pågår upplopp och demonstrationer mot Kyle och vita människors påstådda rasism. Huruvida det finns någon koppling mellan detta och dådet i Waukesha är oklart, men att den misstänkte gärningsmannen hatade vita är klarlagt.