MISSOURI Högsta domstolens Kommission för raslig och etnisk rättvisa genomför straffrättsliga reformer på rekommendation av antivita svarta och judiska professorer – och vita människor sätter livet till.

En ung pappa och hans son, ett spädbarn, mördades förra veckan av en svart kriminell i Kirksville, Missouri.

22-årige Braxton Cottrill, 18 månader gamle Parker, 18-åriga Alissa Anders, och 21-årige Randall Yarrington sköts dagen före nyårsafton av 22-årige Anquan Glover i ett bakhåll.

Medan Cotrill och Parker omedelbart avled, befinner sig Anders ännu i ett kritiskt tillstånd.

Skjutningen ägde alltså rum den 30 december, dock har den svarte misstänkte ännu ej gripits.

Skrupelfri yrkeskriminell

Glovers belastningsregister sträcker sig tillbaka till hans tidiga tonår, men handlingarna är hemligstämplade.

På endast fyra år sedan han fyllde 18 har Glover hunnit åtalas för grov misshandel, väpnat rån av första graden, underlåtelse att infinna sig i rätten, samt en myriad av andra brott synbarligen begångna helt utan en tillstymmelse av vare sig impulskontroll eller konsekvenstänk.

Till dessa hör en väl uppmärksammad skjutning:

2017 följde Glover efter en bil in på en på en korttidsparkering i jakt på de personer, som han hävdade hade stulit saker från honom.

Han gick fram till fordonet och öppnade med ett handeldvapen dödlig eld mot alla som befann sig däri.

Enligt domstolsprotokoll, som National Justice tagit del av erhöll Glover 2019, efter att ha frikänts från ansvar för tidigare brott, två separata fängelsedomar på fyra respektive fem år grundat på de många brottsanklagelser som riktats mot honom.

Under häktestiden åtalades Glover sedan för ett ouppklarat väpnat rån i staden Jefferson, Missouri, samt för grov åverkan på fängelseegendom.

I april 2021 dömdes han återigen till ett års fängelse men släpptes därefter flera år innan hans samlade strafftid avtjänats.

Glover var därmed fri att mörda Cottrill och dennes son, ett spädbarn, tack vare en rad övergripande reformer av Missouris Högsta Domstol.

Det handlar här om reformer, som gör det mycket svårt att utverka fällande domar, som stympar fängelsedomar och som förbjuder domare att beakta brottsregister under borgensförhandlingar – oavsett hur grovt brottet ifråga är.

Samtliga dessa reformer har lett till återfall i brott.

Antivit agenda

Högsta domstolens reformer, genomdrivna av dekret snarare än genom lagstiftning, är medvetet avsedda att ge privilegier åt icke-vita brottslingar inom rättssystemet.

Flera av ändringarna är baserade på rekommendationer från domstolens Kommission för raslig och etnisk rättvisa, som villigt accepterar policyrekommendationer från antivita svarta och judiska högskoleprofessorer som Mikah Thompson och (((David Achtenberg))).

Vissa republikaner i delstatens lagstiftande församling har visserligen försökt motarbeta dessa reformer, men i Missouri har i praktiken två parter obegränsad makt att genomdriva att farliga svarta serieförbrytare släpps tillbaka ut på gatan.

En förrädare

Den republikanske guvernören Mike Parson har varit en ledande aktör bland de konservativa tjänstemän, som verkar för vad de inblandade benämner ”en reform av straffrättsliga frågor”.

Sedan han tillträdde 2018 har denne guvernör vakat över ansträngningarna för att drastiskt minska antalet intagna på Missouris fängelser, genom tidig frigivning och tilldömande av skyddstillsyn istället för fängelse.

Hans föregivna skäl för sitt agerande är att han vill spara pengar.

Efter tidigare år av framgångsrik brottsbekämpning i Missouri, rymmer delstaten idag några av de farligaste städerna i världen.

Staden St Louis, till exempel, har en mordfrekvens högre än den för städer i Mexikos kartellnav, många brasilianska favelor och stora delar av Afrika söder om Sahara.

Springfield, med sin lilla befolkning på 167 000, är ett av de farligaste storstadsområdena i USA.

Kansas City slog 2020 personligt mordrekord.