SVART OFFERKOFTA. En grupp afrikanska artister som upplever sig ha hindrats i sina musikaliska karriärer på grund av ”sitt utseende” har nu gått samman och spelat in en låt. Intäkterna går till den antivita rörelsen Black Lives Matter (BLM) i USA.

Skärmbild: Youtube.

En samling afrikanska artister har gått samman och spelat in en ”svensk” låt där intäkterna går till den antivita Black Lives Matter-rörelsen i USA (BLM), skriver SVT.

Artisterna är Jireel, Seedy, Oliviah, Winita, Gee Dixon, Denz, Rez, Chelsea Muco och Jamkid och låten som heter ”Tillsammans” produceras av Castro och CB Banger.

— Med tanke på allt som har pågått kring BLM kände vi att det var dags att göra en insats och lyfta frågan, säger Gee Dixon till SVT.

— För mig var det självklart. Vi vill öka medvetenhet och skapa dialog kring det här ämnet. Det handlar om rättigheter, speciellt för svarta, hävdar Rez till SVT.

Enligt Chelsea Muco har hon hindrats från att få samma möjligheter som andra i musikbranschen ”på grund av sitt utseende”:

— Jag ska kunna se ut som jag gör och få lika mycket möjligheter som alla andra. Det har inte varit så. Speciellt i den branschen jag är i, speciellt hur jag ser ut, påstår hon till SVT.

Det finns många kritiska kommentarer till låten på Youtube:

Någon skriver ”Blä vilken skitlåt. BLM är en rasistisk och hatisk organisation med kopplingar till den lika hatiska vänsterextrema rörelsen AFA” och någon annan undrar ”Vilka blir skjutna i Sverige för sin hudfärg???”.

En tredje skriver ”Exakt VAD är det för förändring ni vill ha? Ni stöder våld och plundringar på gatorna i USA? På vilket sätt gynnar det er sak?” och en fjärde ”’’George who?!’ Asså har ni kollat statistiken vilka som mördar vilka egentligen?!”.

Signaturen ”Granskning Sverige Official” kommenterar så här:

Om ni inte gillar hur den vita urbefolkningen i det land ni är i behandlar er, är ni välkomna att välja ett annat land att vara i. Konstigt nog har många av er lämnat ett land med färgad urbefolkning, för ett land med vit urbefolkning, varför har ni gjort det?? Sluta protestera och välj ett land med färgad urbefolkning, så slipper ni alla problem en vit urbefolkning skapar för er.


  • Publicerad:
    2020-09-28 17:45