RADIO. Den nationella podden Svarta Segel intervjuade i sitt senaste avsnitt vänsterpartisten och pingstvännen P-O Flodström, tidigare medlem i AFA.

Svarta Segel, vars programledare Michael nyligen gästade Radio Nordfront, har under fredagen släppt ett nytt avsnitt. I avsnittet gästar en vänsterpartist och pingstvän vid namn P-O Flodström, som tidigare varit medlem i AFA.

Flodström berättar bland annat att han växte upp i ett hem som var både frikyrkligt och socialdemokratiskt, vilket är grunden till hans udda kombination av att vara både pingstvän och marxist. Men också hur han var med och startade upp en lokal AFA-grupp i Fagersta där han växte upp.

Han bekräftar även den illa dolda ”hemligheten” att Syndikalistiska Ungdomsförbundet (SUF) och AFA i princip är samma sak, förutom att SUF rent teoretiskt inte använder våld.

Bilden som framstår av AFA är en ljusskygg och paranoid organisation som mest smyger i buskar och fotograferar meningsmotståndare. Många av AFA:iterna använde inte ens sina riktiga namn bland sina kamrater, vilket Flodström upplevde som skrämmande.

Flodström får också frågan hur han fick ihop sitt medlemskap i Pingstkyrkan och AFA som ung och Vänsterpartiet som vuxen, med tanke på att pingstvänner ofta är borgerliga sionister som tror hårt på kärnfamiljen samtidigt som mer radikala marxister är antisionister, anti-kärnfamilj och anti-religion.

— Det blev ofta diskussioner där vissa pingstvänner tyckte annars än mig. Men jag fick mycket uppbackning från representanter från Svenska kyrkan, vilket gjorde att jag rörde mig mer åt det hållet, berättar han.

På frågan om man kan tolka det som att Svenska kyrkan lovprisade hans engagemang i AFA svarar Flodström:

— Ja, precis.

Han berättar vidare att Ung Vänster och liknande försökte hålla en armlängds avstånd mot AFA, samtidigt som det fanns exempelvis lärare och präster som uppmuntrade dem.

Det var också under de så kallade Göteborgskravallerna 2001 som Flodström valde att lämna organisationen. Han tyckte nämligen inte att beslutet att bränna bilar och vandalisera var demokratiskt förankrat bland medlemmarna. Efter detta valde han också att gå med i Ung Vänster istället.

Lyssna på avsnittet:

Listen to ”Svarta Segel #11 – Den autonoma vänstern med P-O Flodström” on Spreaker.

True North Media har dessutom i veckan läst in ett par nya klassiska tal:

Listen to ”Ett moraliskt val (William Pierce)” on Spreaker.

Listen to ”Till våra pratmakare (Bertel Gripenberg)” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2019-07-26 18:39