MEDIA. Den judiska tidningen Svenska Dagbladet rapporterar inte att våldtäktsanklagelserna mot Brett Kavanaugh var falska och att ännu en kvinna nu erkänner detta. Kritiken från SvD:s följare på Twitter är hård.

I ett inlägg på den judiska tidningen Svenska Dagbladets Twitterkonto frågar Sigge Söderbom tidningen varför de inte har rapporterat nyheten med ”hyfsat nyhetsvärde” att granska falska våldtäktsanklagelser på högsta statsnivå, när nu ännu en kvinna har erkänt att hon ljög i en smutskastningskampanj mot den nu invalde Brett Kavanaugh i högsta domstolen.

Kampanjen mot republikanen Kavanaugh gick ut på att kvinnor med professionella och ”trovärdiga” samhällspositioner anklagade honom för att ha våldtagit dem. Syftet var att istället få in en demokratisk domare i högsta domstolen för att lättare kunna ändra den amerikanska konstitutionen till förmån för progressiva politiska idéer.

Söderbom hänvisar till den intressanta nyheten med att länka till en artikel från Breitbart. Svenska Dagbladets svar på det blir kort:

”Vi läser inte Breitbart”.

Denna kommentar får Söderbom att skriva att man därför måste dra en av två slutsatser: Antingen att SvD vet att allt Breitbart skriver är falska nyheter, annars skulle de ha kunnat kontrollera den saken och se att den är sann; eller så ägnar sig SvD:s journalister i första hand åt politisk aktivism, eftersom ”seriösa journalister” inte kan ”välja bort sann information. Det vore att mörka”, skriver Söderbom.

En annan följare undrar om SvD kanske följer Business Insider, som också rapporterar nyheten. På det svarar SvD inte alls.

Då lägger sig moderaten Hanif Bali i debatten och undrar om Washington Times duger som källa, vilka han också länkar till, men inte heller det svarar SvD på.

Ytterligare en kommentator skriver:

”Låt gå för att ni inte hinner läsa alla medier, men om någon levererar nyheten till er, är det inte ert jobb att söka sanningshalten och publicera samma uppgift i det fall källan är trovärdig? Eller är ni så pass värdelösa aktivister att ni inte längre förstår er uppgift?”

Flera andra kommentatorer är inne på samma linje i sin kritik mot SvD.

”Jag läser inte SvD”, skriver en av dem.

Källa:
Twitter


  • Publicerad:
    2018-11-05 17:00