Gammelmedia går allt sämre i takt med att folket genomskådar de massmediala dimridåerna och söker sig till alternativa medier, likt Nordfront, som beskriver samtiden så som den verkligen ser ut, utan politiskt korrekta skygglappar.

I september rapporterade vi att Dagbladet i Sundsvall går dåligt och som ett resultat därav tvingas sänka sina utgifter med 10 miljoner kronor för att undvika konkurs. Dessförinnan, i juli, rapporterade vi att Aftonbladet är på tillbakagång och i juni kunde vi uppmärksamma hur Bonnier Tidskrifter tvingas spara och säga upp 70 av 445 anställda.

Nu kan vi rapportera hur ännu en föråldrad massmedial gigant tvingas spara, denna gång handlar det om Svenska Dagbladet, SvD. SvD:s ledning har beslutat om ett sparpaket som innebär att man sparkar 40 journalister och avvecklar hela sportredaktionen.

Som en reaktion på sparpaketet har medarbetarna på SvD röstat om ett misstroendevotum mot tidningsledningen. Omröstningen ledde dock inte till att något misstroende väcktes, varför ledningen sitter säkert och nedbantningen av SvD kommer att genomföras.


  • Publicerad:
    2012-10-09 05:34