INRIKES. Artisten Annika Norlin funderar med Dagens Nyheter som medium kring mord på den amerikanska presidenten Donald Trump.

Annika Norlin.

Den judiska tidningen Dagens Nyheter har låtit SR-profilen och artisten Annika Norlin delta i Kulturmagasinets expertpanel, där diverse personer får sia om hur år 2018 kommer att bli. En av de tillfrågade är alltså Norlin, som på frågan om vad som är ”årets filosofiska fråga” svarar:

— Om man skjuter en amerikansk president och därigenom räddar världen från kärnvapenkrig, är man då en dålig eller god människa?

Norlin får dock inte tillfälle att motivera hur man genom att skjuta den amerikanske presidenten skulle förhindra kärnvapenkrig. Måhända åsyftas konflikten mellan USA och Nordkorea. Att det är Donald Trump som åsyftas i Norlins svar kan man enkelt gissa sig till genom svaret på frågan ”Det kommer vi att vara rädda för”, som Norlin svarar ”Donald Trump” på.

Norlin passar även på att propagera för implanterade chip efter frågan ”Årets tekniska framsteg”:

— Hoppas på att implanterade chip i handen börjar säljas på Clas Ohlson så man kan mäta blodsocker, hormoner och sånt, behandla sig själv som en Tamagotchi.

Exakt hur seriös Norlin är i sina svar kan man dock fundera på, med tanke på att hon på frågan ”Det kommer vi att provoceras mest av” svarar:

— Helt plötsligt reser sig en obebodd ö mitt i Medelhavet, dit alla människor på flykt börjar åka. Det är en blomstrande ö med perfekt temperatur, full av diamanter och helt nya frukter. Vi som redan har ett land får inte åka dit. Då blir vi förbannade och börjar tjata om att öppna gränserna.

Även professorn i miljövetenskap Johan Rockström får sia om det kommande året. När professorn får sia om vad ”vi” kommer att provoceras mest av svarar han:

— Trump. Vi kommer att bli argare och argare, på god grund. En adrenalinökning som har det goda med sig att det genererar mer engagemang för en rättvis och hållbar värld.

Rockström har tidigare kritiserat Sverigedemokraterna och menat att deras miljöpolitik har ”inspirerats och stimulerats av Donald Trump”.

Källa:
Så här blir 2018


  • Publicerad:
    2017-12-30 20:20