Onsdag 4 April gav sig aktivister från Trondheimsgruppen iväg på en resa till Sverige för att tillbringa några dygn i de svenska skogarna. Dalarna och Borlänge var slutmålet på denna resa för att tillsammans med medlemmar i Svenska motståndsrörelsen fira påsk i skogen.

Färden började klockan åtta på morgonen och efter vägen till Sverige skådades mycket fin natur och solen stod på himlen hela dagen. Klockan sex på kvällen mötte vi de svenska medlemmarna i Borlänge och vi begav oss direkt ut i skogen. Vi började med en vandring på sju kilometer tills vi kom fram till en sjö där vi slog läger för natten.

Under torsdagen gick vi kortare turer i området och njöt av de vackra vyer den svenska naturen hade att ge oss.

En norsk kamrat i de svenska skogarna.

På fredagen bar det av in till Borlänge för att delta på den aktivism som var planerad för dagen. Aktivismen bestod denna dag av flygbladsutdelning i Borlänge, det delades ut ca 700 st blad för den Motståndsrörelsens kampanj Massinvandringen – en tickande bomb

Svensk-norsk samling.

Efter aktivismen bar det ut till skogen igen för en kvällsvandring tillsammans med Motståndsrörelsens egna vildmarksguide.
Turen gick genom skog och över kalhyggen och genom hela turen lystes vägen upp av månens sken. Hundarna verkade också trivas och de sprang omkring och bråkade och busade med varandra, något som verkligen uppskattas av Motståndsrörelsens medlemmar.

Under den sista dagen i skogen så gjordes några kortare turer upp på höjderna runtomkring lägerplatsen där det bland annat övades navigering och lokalkännedom. När vi återkom till lägret packade vi ihop och begav oss in till Borlänge för att tillsammans med de andra i Svenska Motståndsrörelsen gå ut och äta en bit mat.
Kvällen startade och avslutades hemma hos nästeschef Pär Sjögren där vi satt i godan ro och diskuterade allt möjligt mellan himmel och jord.

Efter en trevlig påsk i Sverige så var det dags för Trondheimsgruppen att bege sig av hemåt igen. Hela turen var verkligen spontan och vi tog dagen som den kom utan någon egentlig planering. Vi sov under en presenning som vi gjorde om till ett vindskydd och på dagarna gick vi dit fötterna bar oss. Det enda mål vi hade var att uppleva den svenska naturen.

Vår färd inom Svea rikes gränser avslutades med att sätta upp Motståndsrörelsens propaganda på riksgränsen från båda håll och sedan bar det av hem till Trondheim igen.

Av: Stefan Lund


  • Publicerad:
    2012-04-13 00:00