MÅNGKULTUREN. Fyra vänner som hade en fest i Kista bestämde sig för att bjuda in två afrikanska män som en av tjejerna kände för att öka feststämningen. Kort därefter slutade festen med att killen i sällskapet hade misshandlats till medvetslöshet och tjejen som kände dem hade släpats in i sovrummet och våldtagits.

Mayed

Fyra vänner, tre svenska tjejer och en kille med afrikanskt ursprung, hade den 18 november 2016 en liten fest i en lägenhet i Kista. Tjejerna ville efter en stund bjuda in några till killar för att öka feststämningen och till slut bestämde de sig för att bjuda in den 21-årig liberianske Richelieu Jarara som en av tjejerna hade flörtat lite med på snapchat och en 19-årig kenyansk kompis till honom som hette Fayed Mwangi.

Kort efter att de både afrikanska männen hade kommit till festen började de göra sexuella närmanden på tjejerna som snabbt ändrade sig och ville att de skulle lämna festen. En dispyt uppstod snabbt som slutade med att de två inbjudna afrikanska männen brutalt misshandlade killen i sällskapet. Först fick han pepparspray i ansiktet och överöstes sedan med sparkar och slag mot både kroppen och huvudet som fortsatte även när han låg på marken samt efter att han hade förlorat medvetandet.

Två av tjejerna blev också attackerade och flydde ut i trappuppgången till en grannlägenhet där de blev insläppta, medan tjejen som ursprungligen hade bjudit den liberianske mannen till festen var kvar i lägenheten. Chockad av det hon hade sett och övertygad om att hennes kompis hade misshandlats till döds blev hon insläpad och våldtagen i ett sovrum av den kenyanske mannen.

Efter bara en liten stund kom de andra två tjejerna tillbaks till lägenheten med män från grannlägenheten som avbröt våldtäkten.

Innan de två afrikanska männen greps hade den 21-årige liberianske mannen lagt upp ett filmklipp där han täckt av vad som såg ut att vara blod skröt om att han hade dödat en kille.

Killkompisen fick som följd av den brutala misshandeln skador i form av hjärnblödning och nedsatt syn som kan ge långvariga men.

Den 21-årige Richelieu Jarara dömdes vid Solna tingsrätt för grov misshandel till 3 års fängelse och drygt 64 000 kronor i böter till den misshandlade killen. Däremot dömdes han inte till utvisning.

Fayed Mwangi dömdes förutom för den grova misshandeln och våldtäkten i lägenheten i Kista den 18 november 2016 även för att ha våldtagit en annan ung tjej i en lägenhet i Blåsut den 28 maj 2016.

Vid våldtäkten i Blåsut hade två unga tjejer följt med Fayed Mwangi och en kompis till honom upp till Fayed Mwangis lägenhet. Medan den ena tjejen hånglade med Fayed Mwangis kompis så drog han in den andra tjejen i ett sovrum där han våldtog henne.

På grund av Fayed Mwangis lägre ålder dömdes han bara till 2 år och 6 månaders fängelse samt till drygt 64 000 kronor i skadestånd till den misshandlade killen, 115 000 kronor till tjejen som våldtogs i Kista, 8 000 kronor till en av de andra tjejerna i Kista samt 100 000 kronor till den unga tjejen som våldtogs i Blåsut. Utöver fängelse och böter dömdes Fayed Mwangi även till 10 års utvisning.

Så länge som samhälle och föräldrar inte lär sina unga om farorna att umgås med icke-européer i form av kraftigt ökad risk att utsättas för vålds- och sexualbrott, speciellt om de det gäller invandrare med bakgrund i Mellanöstern eller Afrika, så kommer vi att fortsätta att höra om brutala fall som dessa. Ett sunt samhälle med kloka föräldrar lär sina unga att framför allt umgås med och ha relationer sina egna och att vara vaksamma i kontakterna med främlingar.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se.

Källor:
Solna Tingsrätt 2017-01-30, Mål nr: B 8469-16


  • Publicerad:
    2017-02-02 13:30