RAPPORT. Motståndsrörelsens enorma mängd kamparbete i Sverige det senaste kvartalet summeras i denna artikel.

Vilken sommar det har varit! Vädermässigt, som kanske är det moderata svenskar först brukar tänka när de hör en sådan fras, har det kanske inte varit någon höjdare då den riktiga hettan uteblivit och regndagarna varit fler, men aktivitetsmässigt – som givetvis är det första en nationalsocialistisk svensk tänker, har det varit en kanonsommar!

Med nästan 700 utförda aktiviteter finns det såklart en hel del som förtjänar att lyftas fram och jag ska göra mitt bästa för att åtminstone inte förbise något storslaget.

Sommarens absoluta höjdpunkt är inte svår att kora med vår medverkan, eller kanske snarare vår erövring av, Almedalsveckan i färskt minne. Enligt en del kamrater var detta den bästa aktiviteten som Motståndsrörelsen någonsin genomfört.

Tre heldagar med diskussioner, aktivism, tal och direktsändning av film. Vi har aldrig tidigare fått lika mycket uppmärksamhet som dessa tre dagar gav oss och faktiskt fortfarande ger oss i form av medieuppmärksamhet och virala filmklipp. Vi visade att vi både är en revolutionär kamporganisation som upprör och skakar om de krafter som vill förgöra vårt folk samtidigt som vi är ett professionellt och seriöst alternativ redo att ingjuta hopp om förändring i de bredare lagren av folkkamrater.

Här kan du läsa Fredrik Vejdelands summering av Almedalsveckan och här kan du läsa min. Summering av de tre olika dagarna lades upp i tre separata filmer som du kan se ovan och nedan.

Under Almedalsveckan släppte vi och delade ut tre stycken olika pappersupplagor av Nordfront. Dessa har vi även efter denna vecka också både sålt på offentliga aktiviteter och delat ut gratis i brevlådor.

Den första nationalsocialistiska demonstrationen i Norge sedan mitten av förra seklet ska jag inte mer än nämna då denna artikel enbart fördjupar sig på aktivismen i Sverige. Vad jag dock vill säga om den och som faktiskt berör Sverige, är att när norsk polis olagligförklarade demonstrationen genom att dra tillbaka det tidigare utfärdade tillståndet deklarerade Haakon Forwald att hela sommaren istället skulle gå i demonstrationsparollens tecken: Krossa homolobbyn!

Med åtminstone 30 olika aktiviteter som varit direkt riktade mot homolobbyn, och då alltså inte medräknat vanlig basaktivism som även den vissa gånger delvis adresserat just denna fiende, kan man väl säga att det blivit som Forwald lovade.

Med banderoller bemöttes Pride-spektaklet i Kristianstad och med en upphissad regnbågsflagga med pedofilcitat av förgrundsgestalten Kjell Rindar på bemöttes Pride i Nyköping. En pedofiltrappa i Falun tappades det en burk färg i och i behållarna med Metros specialframtagna Pride-tidningar i Södertälje tappades det illaluktande medel. Pedofil-certifierade trafikljus täcktes i Stockholm och pedofilvurmare från AFA täckte självmant sig själva i Trelleborg. Hundratals flaggor med homolobbyns stulna regnbåge har konfiskerats vilket lett till uppmärksamhet i lögnmedia flertalet gånger.

Lögner i media har också flera av de övriga 29 (alltså inte inräknat tidigare nämnda) offentliga aktiviteterna som genomförts under sommaren resulterat i. När en afrikan gick till attack mot våra aktivister i Oskarshamn och blev nerbrottad skrev media att flera ”nazister” oprovocerat gått till anfall – trots tydligt filmbevis som kom upp på Nordfront samma dag.

Andra offentliga aktiviteter som sticker ut är i Uppsala där polisen verkligen var på hugget för att kväsa den politiska oppositionen och i Skåne där organisationen fanns på plats med bokbord under Ljungbyheds marknad. Offentliga aktiviteter har under sommaren också genomförts i bland annat Sundsvall, Lund, Kalmar, Mariestad, Helsingborg och Östersund. I centrala Stockholm hölls det problemfritt offentlig aktivitet på flera olika platser under nationaldagen.

Nationaldagen firades även på flera andra håll i landet, exempelvis i Skåne där undertecknad höll ett föredrag om Motståndsrörelsens syn på nationalstaten, svenska flaggan och nationalism. Föredraget var oberoende av, men hade alltså ämne som, en av sommarens viktigare artiklar publicerade på Nordfront av Simon Holmqvist. Artikeln med rubriken ”Vilken fana ska vi samlas under?” kan läsas här och en vidareutvecklad diskussion kring ämnet kan höras 39 minuter in i Radio Nordfront Direkt avsnitt 37.

Andra interna aktiviteter förutom dessa nationaldagsfiranden har vi kunnat se i form av åtskilliga träningar, friluftsdagar och studiecirklar. Det har också anordnats midsommarfirande i både Näste 2 och Näste 4, två stycken föredrag i Näste 5, en rundtur i Gustav Vasas fotspår och slakt och styckning på en bondgård. I Norrland har det även arrangerats nästesdagar.

Sommarens mest omtalade och lyckade interna aktivitet var ändå trots allt Nordendagarna som i år arrangerades i Uppsala. Efter hårda tävlingar med brutna revben, fingrar och tänder kunde Stefan Olsson ta hem titeln Årets nordman 2017. Förutom tävlingar, föredrag och god gemenskap presenterades också Ludvika, Kungälv och Boden som tre orter där Nordiska motståndsrörelsens nästa år kommer ställa upp i kommunvalet. I Boden har detta redan lett medial uppmärksamhet efter en kupp av Nordfront.

På temat kommunpolitik har vi även under sommaren kunnat ta del av den glädjande nyheten att Pär Sjögren kommit in som ordinarie ledamot i Borlänge. Givetvis har också vår kommunpolitiker i Ludvika, Pär Öberg, som vanligt deltagit på möten som vi direktsänt ifrån. Direktsändning har vi även kunnat se från ett par olika aktiviteter som exempelvis banderollaktionen under Classic car week i Rättvik.

Med snart 6000 tecken skrivna vore det väl märkligt om det inte nu var hög tid att komma in på en annan extremt omtalad aktion som utfördes i sommar. Det jag åsyftar är PR-kuppen under Swedish Open i Båstad, också kallad #HailGate2.0, när aktivisten Erik Wuttudal iskallt promenerade in mitt under en live-sänd tennismatch och skrek ”Hell seger!”. Detta finurliga tilltag orsakade ramaskri inom den lite ”finare” sportvärlden och Motståndsrörelsen blev världsnyhet. Aktionen ledde också till en annan viktig artikel, nämligen den med rubriken ”Moderat gnäll eller revolutionär kamp?” som kan läsas här.

Skärmklipp Aftonbladet.

Flertalet gatupatrulleringar har genomförts i ett försök att skydda vårt folk undan ”våldtäktssommaren” som polisen uppenbarligen inte lyckas särskilt bra med. Exempelvis har det patrullerats i Göteborg och Eskilstuna. Även en del nattlig aktivism, exempelvis i Kungälv och Eksjö, har lett till konfrontationer i självförsvarssyfte med testosteronstinna främlingsgäng som kanske annars hade gjort livet surt för vanliga svenskar.

Ordinär aktivism har det bedrivits från Ystad i söder till Kiruna i norr. Omfattande utåtriktad basaktivism med många mantimmar nedlagda har vi kunnat se i bland annat Skellefteå, Örebro, Malmö, Knivsta och Luleå. I den sistnämnda staden har det förutom flygblad och klistermärken också fokuserats mycket på banderoller. Under två dagar tillverkade aktivisterna i Luleå totalt 100 stycken professionella banderoller, varav flertalet redan satts upp.

Motståndsrörelsens avspärrningsband har bland mycket annat använts mot LudvikaHem för att dessa tagit aktiv ställning mot organisationen, mot MittMedias kontor i Falun och Borlänge efter hetsiga lögnartiklar och för att spärra av det ”mångkulturella” ghettot Ålidhem i Umeå.

I både Boden och i Tingsryd har Motståndsrörelsens stödfana hissats till allmänhetens beundran. I Stockholm lämnades ett brev in till ungerska ambassaden för att förmå dessa att påverka asylprocessen till förmån för den gamle kämpen och ”tankebrottslingen” Horst Mahler.

Nu någonstans känner jag faktiskt att jag fått med det mesta jag ville ha med. Jag skulle kunna prata om de ”fake news” som spreds kring Nordfrost-fallet, om vår lyckade Discord-satsning, om demonstrationen som flera svenskar deltog på till Rudolf Hess ära i Berlin eller om de repressalier vi utsatts för på internet bland annat från Paypal och Youtube, men jag väljer att strunta i detta och istället avsluta positivt med att slå ett slag för den snygga mobiliseringsfilm vår mediagrupp har producerat inför demonstrationen i Göteborg den 30 september. Den kan du se här nedan. Tyvärr inte direkt i artikeln på grund av att judisk makt-organisationen ADL klassificerat den som ”hatisk”, men om du trycker på bilden och sedan på nästa sida du kommer till trycker ”fortsätt” kan du se den.

Ja, med den bruksanvisningen för att se en kort filmsnutt blev det trots allt lite negativt igen. Men, fokusera på det positiva innehållet, att vi trots så här mycket fantastiska aktiviteter nu i sommar har den förhoppningsvis största nationalsocialistiska demonstrationen i mannaminne framför oss om mindre än en månad.

I Motståndsrörelsens namn tackar jag alla kamrater som gjort sommaren 2017 till en aktivistsommar av rang. Ingen nämnd och ingen glömd. Nu rider vi vidare på framgångsvågen och lägger manken till resten av året också, ty i kampen för vårt folks överlevnad och frihet finns det ingen tid för rast och vila – det oavsett årstid. Är du inte redan medlem tycker jag att det är dags för dig att ta steget in i ledet. Tillsammans och i enighet kan vi nå seger!


  • Publicerad:
    2017-09-04 13:30