INRIKES. Ordföranden för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) säger sig vara ”bedrövad” över de antisemitiska slagord som skanderades under fredagens Israelkritiska demonstration i Malmö. Samtidigt uppmanar han till inskränkning av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationsfrihet.

Som Nordfront rapporterat om hölls i fredags en demonstration i Malmö i protest mot att USA:s president Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad. Under demonstrationen skanderades slagord som ”Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”.

Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), säger i en kommentar till SVT Nyheter att det är uppenbart att många ”svenska” judar känner obehag eller svårigheter att visa sig som judar. Han påpekar också att det är ett faktum att alla judiska inrättningar i Sverige ”måste” skyddas av vakter.

Trots att det är allmänt känt att den utbredda antisemitismen i Malmö har muslimska förtecken nämner Svante Weyler ingenting om detta. Istället tar han tillfället i akt att uppmana till inskränkning av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationsfrihet:

– Jag tänker till exempel på den öppet nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen som marscherar med fanor, sköldar och uniformer. Här skulle jag gärna se en juridisk prövning för att aktualisera praxisen för hets mot folkgrupp, säger Weyler till SVT

SKMA har tidigare bland annat delat ut pris till de svenskfientliga organisationerna Expo och ”Inte rasist men”. Vidare fick man i uppdrag att ”utbilda” Sveriges Radios medarbetare efter att en programledare frågat Israels ambassadör om judarna själva har något ansvar för den ökande antisemitismen i Europa.

Källa:
Svante Weyler om antisemitismen under Malmödemonstration: ”Jag blev inte förvånad”


  • Publicerad:
    2017-12-10 13:15