ÅSIKTSFÖRTRYCK. Svenska kyrkan tänker stoppa Sverigedemokraterna under deras Sverigeturné när Jimmie Åkesson kommer till Sundsvall. Prästen Nine Lööv vill hindra SD från att besöka ”Allas aktivitetshus, dit alla är välkomna”. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Nine Lööv - Billy Abraha

Prästen Nine Lööv och den etiopiske SR-journalisten Billy Abraha.

Svenska kyrkan försöker aktivt att hindra Sverigedemokraterna att träffa sina väljare i Sundsvall när partiledaren Jimmie Åkesson kommer till staden den 15 februari. Tillsammans med SR-journalisten Billy Abraha från Etiopien propagerar Svenska kyrkans präst Nine Lööv mot att Sverigedemokraterna ska få ha möte i Allas aktivitetshus.

— Jag kan ändå inte tycka att det är okej att de kommer till Allas aktivitetshus, dit alla är välkomna”, säger Lööv.

Allas aktivitetshus ägs av Sundsvalls kommun, och enligt kommunen kan man inte neka en viss grupp att hyra lokal där. Det heter trots allt ”Allas aktivitetshus”. Johnny Skalin som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Västernorrland ställer sig frågande till Svenska kyrkans utspel:

— Vad är människovärde? Är vi mindre värda, ska vi inte få komma till en viss lokal för att det finns en annan typ av verksamhet där?

Orsaken till Svenska kyrkans krav på att utestänga Sverigedemokraterna från Allas aktivitetshus är att kyrkan där driver ett politiskt projekt för att globalisera Sverige. Därför ska inte Sverigedemokraterna få vara där, hävdar Svenska kyrkan via sin präst Lööv, eftersom Sverigedemokraterna har en annan åsikt än Svenska Kyrkan.

Prästen Lööv är på Facebook medlem i det extremistiska nätverket IMÄL – Ingen Människa Är Illegal. Medlemmar i nätverket har gjort sig kända för att bryta mot lagen genom att på olika sätt stödja illegal invandring. IMÄL:s mål är att avveckla alla gränser och skapa en global stat där demokrati är omdefinierat till att ha rätt politiska åsikter.

Många av medlemmarna i Ingen Människa Är Illegal står för uppfattningen att Sverigedemokraterna är ett illegalt parti som egentligen är förbjudet, men att partiet tillåts verka i Sverige för att ”SÄPO inte gör sitt jobb”. När medlemmar talar om ”nazister”, är det som regel Sverigedemokrater man menar och i synnerhet den judiska Sverigedemokraten Kent Ekeroth som genom sin hårdföra linje blivit en hatsymbol för vänsterextremister över hela Sverige.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-01-28 11:00