Det har nu snart gått ett par veckor av det nya året. En av mina mer tidskrävande uppgifter för kampen hittills i år har varit att göra en djupdykning i 2012 års kamprapporter och artiklar om Motståndsrörelsens aktiviteter, för att kunna skriva denna årssummering. Tänk vad mycket som faktiskt händer på ett år, hur mycket arbete vi utför och hur många människor vi lyckats beröra och påverka. Mer filosofisk än så hade jag inte tänkt bli, utan ska istället försöka hålla denna rapporten ganska statisk. Jag går rakt på sak: vad har hänt under året?

Kamprapporter Det har inkommit 370st kamprapporter under året. Vissa av rapporterna har innehållit mer än en aktivitet och totalt sett handlar det om ungefär 550 olika aktiviteter som utförts under året i hela landet. Utöver alla dessa har det varit en hel del av de större aktiviteterna under året som publicerats som artiklar istället för kamprapporter. Slutsumman blir alltså ännu högre och egentligen handlar det om runt 600 aktiviteter som Motståndsrörelsens aktivister och medlemmar genomfört under året. Det är den bästa siffran sedan Organisationen grundades!

Vi har utfört någon form av aktivitet i nästan 100 av Sveriges kommuner under 2012. I nästan en tredjedel av dem har vi varit regelbundet aktiva med återkommande flygbladsutdelningar, klistermärkesuppsättningar och affischeringar m.m. Därtill kommer alla Norges och Finlands aktiviteter som jag inte tänkt gå in på i denna artikel. Vidare tillkommer en uppsjö av aktiviteter som det aldrig rapporterats om, som mindre propagandaspridningar och interna gruppmöten samt flera fysiska träningar.

Föredömliga aktivister Sveriges bästa aktivister, räknat i kvantitet och inte med någon hänsyn tagen till kvalité, kommer från Borlänge, Hudiksvall och Kristianstad. Alla som bidragit till den otroligt höga aktivitetsnivån på dessa orter kan känna sig stolta över sitt nedlagda arbete under året!

hud-bor-kri    

Mycket bra nivå på aktivismen har det även varit i Helsingborg, Osby och Stockholm. Ett litet steg bakom dessa, men fortfarande med en aktivitetsnivå tydligt över genomsnittet hittar vi i Bromölla, Göteborg, Luleå, Mora, Simrishamn, Sundsvall, Söderhamn och Sölvesborg. Bra jobbat allesammans!

Majoriteten av aktiviteterna som utförts under året har varit flygbladsutdelningar till villa- och lägenhetsområden. Speciellt har flygbladet från Motståndsrörelsens kampanj ”Massinvandringen – en tickande bomb!” spridits i många tiotusental. Det har dock skett en hel del andra aktiviteter också under året och jag tänkte här titta lite närmre på dem.

massinvandringen

Manifestationer Redan årets första lördag hölls ett på förhand utannonserat torgmöte i Ludvika, efter att tvåbarnspappan Tommy Lundén slagits ihjäl av negrer där. Mötet blev en stor framgång och Pär Sjögren kunde hålla tal för runt 200 Ludvika-bor som samlats på torget för att höra och se Motståndsrörelsen i aktion. En mycket bra siffra och av applåderna att döma var majoriteten av åskådarna positivt inställda.

20120107_ludvika

Efter det som kallats ”den värsta gruppvåldtäkten i Sveriges historia” på asylboendet i Mariannelund var det dags för årets nästa större manifestation. Även denna förannonserades via hemsidan och gick vägen precis som planerat.

20120519_mariannelund

Årets största manifestation, och kanske mest lyckade aktivitet över huvud taget, ägde rum den 25/8 i Bollnäs, under parollen ”Nordisk kvinnofrid”. Upprinnelsen till manifestationen var lite annorlunda. Motståndsrörelsen anordnande nämligen redan i Juli en aktivitet i staden, två dagar efter att en flicka blivit våldtagen där. Tidningen Hela Hälsingland ville efter detta, tillsammans med en svans av rasfrämlingar, vänsterflummare och andra allmänt förvirrade människor, demonstrera mot att Motståndsrörelsen manifesterade mot våldtäkter – alltså för våldtäkter (?!). Detta skulle de inte få göra oemotsagt. Även Motståndsrörelsen lämnade därför in en demonstrationsansökan och hann till och med före våldtäktsivrarna som därför fick komma att ändra tiden för sin aktivitet.

Vår manifestation avlöpte med flera talare, musikframförande, offentlig debatt där publiken uppmuntrades att komma upp på scenen och till och med en dialogpatriot.

”Nordisk kvinnofrid” i Bollnäs 2012 blev enligt många den mest lyckade manifestationen i Motståndsrörelsens historia. Antalet ickeanslutna åhörare var väldigt högt (3-400 st) och mycket positiva diskussioner fördes med ortsborna under aktiviteten som även följdes upp med en efterträff dit åskådarna bjöds in.

Slutligen under ”manifestationer” så har det också hållits ett stort antal mindre offentliga utdelningar i flera olika städer. Exempel på detta kan vi se i Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Ronneby och Västerås för att nämna några få.

Andra bra aktiviter Martyren Gösta Hallberg Cuulas minne högtidlighölls genom aktivism på hans dödsdag i norr till söder. Speciellt framtagna flygblad som ifrågasatte dagens hjälteideal delades ut i sju olika städer samtidigt den 14/4.

20120414_cuula

En annan lite mer speciell och mycket lyckad aktivitet under året var Motståndsrörelsens närvaro på Degeberga marknad i Kristianstad där man under två dagar, förutom att sprida propaganda och bråka med arrangörer, även sålde litteratur till marknadsbesökarna.

degebergamarknad

I Stockholm har aktivisterna letat nya vägar för att nå ut med budskapet under året och har bl.a. kastat ut tusentals lappar, med internetadressen till denna sida, som konfetti på större offentliga platser och även experimenterat med upplysta banderoller när det varit mörkt ute.

Vidare kan under denna punkt nämnas att det lämnats in ett medborgarförslag mot invandring i Hudiksvall och att det under året vid flera tillfällen gjorts riktade flygbladsutdelningar vid speciella händelser. Ibland med specialtryckta blad som exempelvis när en lärarinna höggs ner av en rasfrämling i Sundsvall eller i samband med öppnandet av ett flyktingboende i Mora – vissa andra gånger med standardiserade flygblad som i Kopparberg efter medborgargardesdebatten där eller i Nävlinge, Hässlehoms kommun, efter att två bönder blivit gripna för att de skyddat sin egendom från utländska tjuvar.

Föredrag En punkt där Organisationen verkligen blivit mycket bättre är på att anordna föredrag och föreläsningar i syfte att utbilda både aktivister och mer lösa sympatisörer. Det har skett vid ett otaligt antal tillfällen under året, ibland helt öppet för allmänheten och ibland mer internt. Pär Öberg heter den mest flitiga föredragshållaren under 2012. Öberg har i Bollnäs, Sundsvall, Göteborg och flera andra städer hållit sitt mycket uppskattade föredrag om svensk flyktingpolitik. Andra föreläsare under året har varit Organisationens ledare Klas Lund, Henrik Holappa och undertecknad. Vidare ämnen av ännu fler föredragshållare har varit överlevnad i skog och mark och den svenska arbetarrörelsens historia. massinvandring_foredrag Interna aktiviteter På temat föreläsning och utbildning, men av mer intern karaktär, står Motståndsrörelsens aktivistdagar som föredöme. De anordnades två gånger under det gångna året, dels den 28-29/4 med temat ”Propaganda och kommunikation” och dels den 1-2/12 under ämnet ”Allvar”. Bägge gångerna har de varit lokaliserade i Dalarna. Dessa helger har varit fullsmockade med uppskattade föredrag från olika talare och många timmars umgänge kamrater emellan från hela Norden. Vi har här fått höra Haakon Forwald berätta om åsiktsförtrycket i Norge och Janne Kujala om kommunikation. Robert Eklund har pratat om uppbyggnaden av nordfront.se och Fredrik Vejdeland om den nya sidans mål och syften. Paulina Forslund har talat om nationalsocialistisk barnuppfostran, Pär Öberg om sociala medier, Klas Lund om ideologiska klargöranden och själv har jag pratat om allvaret av kampen genom att dra paralleller till Horst Wessel och Stormavdelningarnas kamp på 1920-talet. Under de bägge Aktivistdagarna har det även visats upp nya filmer och serverats god hemlagad mat.

20120502_aktivistdagarna

Klas Lund talar under Aktivistdagarna.

Mindre interna tillställningar under året som kan nämnas har varit Skåningarnas midsommar- och julfirande, Smålänningarnas Airsoftspel i Västervik eller varför inte Dalmasarnas besök på kultur och familjedagen i Älvdalen.

I skog och mark Äventyren i naturen har även de varit många under året, i hela landet. Dessa aktiviteter har varit av både riktigt tuff karaktär för Motståndsrörelsens aktivister och av betydligt mildare slag för hela familjer. Den antagligen tuffaste aktiviteten av detta slag ägde rum helgen vecka 7, efter ett föredrag om vinnartänkande i Dalarna. Efter bara 1-2 timmars sömn blev deltagarna oförberett väckta och utkörda i det då rådande vintervädret för många timmars hårda fysiska prövningar och flera mils vandring i tuff terräng. En imponerande och garanterat karaktärsstärkande helg för de deltagande!

vildmarkshelg

Av det enklare slaget kan vandringar och kurser i Borlänge, Höganäs, Sundsvall eller Uppsala tas upp och som lite mer annorlunda naturupplevelser kan kanotpaddlingen i Skåne och skidturen i Hudiksvall få stå som exempel.

Träning Fysisk träning är en del av vardagen som aktivist i Motståndsrörelsen. För det mesta får det ske på egen hand men även organiserade träningar styrs upp i landets olika verksamhetsområden. Under 2012 har det, för att ta ett axplock, sprungits på hinderbana i Dalarna, klättrats på klättervägg i Uppsala och tränats kampsport i Vislanda.

träning

Utomlands Jag nämnde tidigt i artikeln att jag inte skulle gå in på Norska och Finska motståndsrörelsens aktiviteter, men jag tänkte här ändå som hastigast nämna några av de aktiviteter som våra svenska aktivister åkt utanför landets gränser för att delta på. I Finland har Svenska motståndsrörelsen bevistat och fått svettas på deras aktivistdagar under temat ”Aktivism och kampsport”. Man har även deltagit på en offentlig finsk-svensk aktivitet i den tvåspråkiga staden Vasa.

I Norge blev det ordentliga konfrontationer med provokatörer från vänstersidan i samband med den första offentliga nationalsocialistiska aktiviteten i Trondheim på 70 år. Svenska medlemmar försvarade fanan tappert sida vid sida med de norska aktivisterna.

Utvalda aktivister ur Motståndsrörelsen genomförde också en tur till Budapest, för att tillsammans med Ungerska nationalsocialister gå en 45 km lång marsch, för att hedra de ungerska och tyska trupper som bröt sig ut ur Budapest, efter 108 dagars belägring av Sovjetiska trupper år 1945.

Avslutningsvis Vilket år kamrater! De som påstår att Motståndsrörelsen är en liten sekt som står stilla och trampar och inte kommer någonstans får verkligen se till att tänka om. Även om jag bara har rapporterat om en liten del av årets alla aktiviteter, är denna artikel ett starkt bevis på en rörelse i stadig tillväxt. Vi har under 2012 blivit fler, bättre och starkare. Mer förberedda för framtiden och mer sammansvetsade.

Tack allesammans för 2012. Nu tar vi nya tag för kampåret 2013 är redan i full gång!

2012

 


  • Publicerad:
    2013-01-10 16:38