STOCKHOLM. De mångkulturella och kriminellt belastade kommunerna Botkyrka, Huddinge, Salem och Nykvarn ansöker nu gemensamt om skattepengar från länsstyrelsen. Pengarna ska gå till att locka svenska medborgare att öppna sina hem för nyanlända rasfrämlingar då kommunerna inte lyckas skaffa fram boende på konventionellt sätt.

asylet_mannen

Kommuner i Stockholm skyr längre inga medel för att inhysa de nyanlända rasfrämlingarna i landet. Inte nog med att svenska skattebetalare tvingas bekosta tomma asylfastigheter och förse asylbaronerna med pengar, nu ska vanliga svenska medborgare lockas att ta in rasfrämlingarna i sina hem.

De av massinvandringen hårt drabbade kommunerna Botkyrka, Huddinge, Salem och Nykvarn ansöker nu gemensamt hos Länsstyrelsen för att få pengar till att starta ett samarbete för att hitta fler bostäder åt ockupanterna.

– Vi behöver tänka utanför boxen, vi behöver titta på fler lösningar än enbart traditionella kontrakt via exempelvis kommunala bostadsbolag, säger Susanne Hedlund som är flyktingsamordnare i Botkyrka.

En liknande satsning på att lura svenska medborgare att inhysa rasfrämlingar i sina hem vill även de mångkulturella kommunerna Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö och Värmdö göra.

Enligt Hedlund är det flera asylprofitörer som hört av sig till kommunen villiga att beslagta svenska skattebetalares pengar för egen vinning genom att hyra ut rum och bostäder till kommunerna.

– Jag tror det är strax under 20 personer som har fått bostad på det här sättet, under den här perioden och jag tror att fler Nackabor kommer upptäcka möjligheten att hyra ut en del av sin bostad, eller en lägenhet man inte bor i just nu, och det kommer ge tydliga integrationsvinster att jobba på det sättet, säger Caroline Trege som jobbar med flyktingfrågor i kommunen.

Huruvida samma energi och engagemang läggs på att skaffa fram bostäder med skattepengar till etniska svenska ungdomar eller för den delen etniska svenska familjer är än så länge inte hört om.

Källa:

Privatpersoner ska lockas ta emot flyktingar i sina hem


  • Publicerad:
    2016-10-04 19:15