SVERIGE. I veckan fick den svenskfientliga stiftelsen Expo två miljoner kronor. Pengarna kommer från det bolag som äger rättigheterna till den avlidne Expo-grundaren Stieg Larssons berömda Millenium-triologi.

Den avlidne Expo-grundaren Stieg Larsson.

Den avlidne Expo-grundaren Stieg Larsson.

I veckan delades avkastningen på inkomsterna till Expo-grundaren Stieg Larssons Millenium-triologi ut. Den organisation som fick störst andel var den svenskfientliga underättelsetjänsten Expo, i vars styrelse bland andra Robert Aschberg och Mona Sahlin sitter.

Expo fick två miljoner kronor och Joachim Larsson, Stieg Larssons bror, motiverar beslutet till Expressen på följande sätt: ”Expo är viktigaste mottagaren av vårt stöd eftersom Expo var Stiegs skötebarn i många år.”

Moggliden är det bolag som förvaltar rättigheterna och inkomsterna från de tre Milleniumböckerna och enligt Expressen visar den senaste årsredovisningen att bolaget har tillgångar på drygt 269 miljoner kronor.

”Moggliden fortsätter att sponsra Expo”, ska Joachim Larsson ha sagt till Expressen. Joachim Larsson berättade också att man startat en Stieg Larsson-stiftelse där människor som ansöker och blir godkända kommer att få ta en del av avkastningen i fortsättningen.

Källa:
Så delas Millenium-miljonerna ut


  • Publicerad:
    2013-03-31 21:07