MASSINVANDRING. Sverige har fått ett rykte om sig om att vara en säker inkörsport för terrorister. En 46-årig veteranjihadist lyckades i måndags stoppa sin utvisning från Sverige genom att söka asyl.

Den 46-årige bosniske IS-terroristen anlände till Malmö Airport med flyg från Turkiet i måndags. Han kom i sällskap med sina fyra barn till mamman som redan befinner sig i Sverige. Vid gränskontrollen upptäcktes det att mannen hade ett nytt bosniskt pass och att Frankrike begärt att han skulle spärras från inresa. Eftersom den bosniske mannen anses vara en mycket farlig veteranjihadist, togs han i förvar och skulle snabbt utvisas ur Sverige.

Genom att söka asyl lyckades dock terroristen stoppa sin skyndsamma utvisning ut ur Sverige och ärendet har därmed tagits över av Migrationsverket som nu måste göra en utredning av fallet. Leif Fransson som är gränspolis säger att så fort ordet ”asyl” nämns så öppnas pärleporten.

— Sverige har fått ett rykte som en säker inkörsport för terrorister, säger kommissarie Fransson.

Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson säger att SÄPO är informerade och att ärendet ska hanteras skyndsamt. Med tanke på att den bosniske mannen är både terrorist och veteranjihadist så ska han i praktiken inte ha någon chans att få asyl i vårt land men ett definitivt besked kommer först efter att utredningen är klar.

Källa:
Bosnisk IS-jihadist sökte asyl i Malmö


  • Publicerad:
    2016-06-16 11:45