BROTT. Nu har svensk domstol dömt en åldrig afrikan för att ha varit delaktig i massmorden på folkgruppen Tutsier under nittiotalet.

Till skillnad från historier kring den påstådda förintelsen på judar finns det i Rwanda bevis i form av kvarlevor från de många mördade negrerna.

Till skillnad från historier kring den påstådda förintelsen av judar finns det i Rwanda bevis i form av kvarlevor från de många mördade negrerna.

Nu har en domstol i Stockholm dömt en 61-årig afrikansk man med svenskt medborgarskap till livstid i fängelse då han har deltagit i folkmordet på tutsier i Rwanda. 61-åringen döms för att själv ha mördat och fått andra till att mörda tusentals människor.

Morden är de grövsta brotten som någonsin har utretts i svensk domstol. Under några månader 1994 mördade folkgruppen Hutuer runt åttahundra tusen Tutsier och andra som motsatte sig Hutuernas uppror. Folkmordet var kulmen på ett inbördeskrig mellan de båda folkgrupperna. Uppemot en halv miljon kvinnor och barn uppges ha våldtagits under oroligheterna 1994.

Förenta Nationerna och gammelmedia över hela världen har kritiserats för avsaknaden av insatser och rapportering under det pågående folkmordet.

Källa:
En 61-årig svensk döms till livstids fängelse för mord i Rwanda


  • Publicerad:
    2016-05-16 20:30