Paulina Forslund frågar sig i den här krönikan hur länge välfärdssystemet kommer att fungera med en ohållbar bidragspolitik.

Idag läste jag en sak på en nyhetssida som jag med handen på hjärtat inte visste om jag skulle skratta åt eller bli förbannad på. Nyheten handlade om ännu en familj i Borås, med rötterna i Kongo, som utfört tortyrliknande exorcism på sin 10-åriga dotter. Föräldrarna är nu åtalade bland annat för grov misshandel på dottern.

Inget komiskt i det, men det som fick mig att skratta till var den lilla detaljen att man sökt bidrag för att kunna åka hem till Kongo och utföra regelrätt exorcism. Ja, ni läste rätt, den här familjen tänkte väl att ”i Sverige finns det ju bidrag för allt så då kanske det även finns ett gällande exorcism”. Herregud! Hur är man funtad om man söker bidrag av svenska staten för något sådant var den första tanke som slog mig. Men sen tänkte jag om. Frågan man verkligen bör ställa sig är hur vårt beryktade välfärdssamhälle kan vara så kolossalt idiotsäkert att vilken jävel som helst kan få bli omhändertagen här?

Sverige måste vara bidragens förlovade land. Den dag främlingarna sätter sin fot på svensk mark börjar den oändliga bidragsjakten. Socialtanterna vrider knut på sig själva för att visa de nyanlända hur de på bästa och mest effektiva sätt ska bli berättigade alla de olika bidrag Sverige har att erbjuda. Så egentligen kan vi inte sitta här och bli fulla av skratt då vi läser om familjen från Kongo som på blodigaste allvar trodde att de kanske skulle kunna få bidrag för att utföra exorcism. Det hela är bara en makaber återspegling av en invandrarpolitik som för varje decennium blir allt mer absurd.

Jag minns för några år sedan när jag fick reda på att man som ”nysvensk” kan söka bidrag för att finansiera resor till sitt hemland. Bara det är så knäppt så man häpnar! Varför i hela fridens namn ska den svenska staten och skattebetalarna betala resor för att de ska kunna hälsa på i sina hemländer? Det övergår mitt förstånd. En annan sak som är orimligt dum är det faktum att man kan söka underhållsstöd om man är en nyanländ med barn. Hävdar man att man inte vet vem fadern är går försäkringskassan in och betalar.

Inte undra på att folk vill komma hit! Sverige måste stå överst på listan över lättlurade länder. Man får bidrag om man lär sig språket, man får gratis tandvård, barnomsorg och hjälp med bostad. Mina vänner, Sverige är främlingarnas paradis där de med systemet i ryggen kan leva gott på vad tidigare generationer har byggt upp i form av välfärd. De sår frukterna av våra förfäders slit. Jag tycker det är både upprörande och sorgligt. När våra pensionärer inte kan garanteras finansiell trygghet och blöjorna ska vägas på ålderdomshemmen för att tjäna in pengar borde vi inte stå med öppna portar till all världens folk. Förskolorna är redan överfulla och barngrupperna ligger på upptill 30 barn.

När platserna i samhället inte räcker till för våra utstötta och alla de av livet uttröttade har vi helt naturligt inte heller råd att leka frälsare längre. För det är det våra politiker gör, de vinner snabba poäng genom att vända det svenska folket ryggen. De leker att de ska frälsa världen och med öppen famn ta hand om ”guds alla barn”. Ett helt ohållbart scenario i praktiken. Det borde väl vilken idiot som helst fatta? Vårt välfärdssystem går på knäna och belastningen måste lätta för att vi åter ska kunna resa oss som land och som folk. En oundviklig del av den processen måste bli att neka människor inträda och uppehållstillstånd och att på sikt även deportera ut stora delar av de ”nya svenskarna”. Gör vi inte det kommer landets välfärd till sist att vara ett minne blott och de yngre generationerna av vårt folk kommer att få kämpa i motvind utan det skyddsnät vi alla tidigare kunnat förlita oss på.


  • Publicerad:
    2012-04-14 00:00