MÅNGKULTUREN. Den ”breda spetskompetensen” i form av massinvandring från tredje världen som skulle ”rädda Sverige” förvandlar landet till ett arbetslöshets- och låglöneland.

Foto: Magdalena Andersson vid Politikerveckan i Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sedan den senaste invasionsvågen av rasfrämlingar som trängt in i Sverige under de senaste fyra åren, har Sverige fallit från plats 12 till plats 18 över EU-länder med lägst arbetslöshet.

Statistiken kommer från Eurostat. Underlaget är data över EU-ländernas arbetslöshet sedan september 2014. Under rådande högkonjunktur har arbetslösheten bekämpats bättre i övriga EU än i Sverige. Snart kan arbetslösheten i Sverige överstiga genomsnittet för EU.

Anledningen till Sveriges höga arbetslöshetssiffror är enligt finansminister Magdalena Andersson (S) att överraskande många personer nu vill ha ett arbete jämfört med tidigare.

”Överraskande”
— Om vi tittar på vad som har hänt på arbetsmarknaden under de här åren är det att arbetsutbudet har överraskat uppåt, att många fler söker sig ut på arbetsmarknaden, säger Magdalena Andersson. Det har överraskat de flesta bedömare, hävdar hon.

När Socialdemokraterna gick till val 2014 hade de som målsättning att Sverige år 2020 skulle ha lägst arbetslöshet bland EU:s medlemsländer. Utvecklingen har under deras regeringstid varit den motsatta.

Källa:
Sverige förlorar arbetslöshetsracet i EU


  • Publicerad:
    2018-11-04 17:00