INRIKES. Nordfront rapporterade tidigare denna månad om hur sverigedemokraten Ulf Prytz utsatts för våld, troligen till följd av sitt politiska engagemang. Han lämnar nu sin post som ordförande för SD i Ängelholm.

Prytz

Före detta ordförande för SD i Ängelholm, Ulf Prytz, meddelade i söndags att han lämnar sin post inom partiet. I ett pressmeddelande skriver han att han gör det för att skydda sina nära: ”Detta gör jag mest med hänsyn till min familjs säkerhet.”

Prytz har sedan han tillträdde som ordförande i början av året blivit utsatt för bland annat misshandel samt fått sin kollonistuga nedbränd. Fler incidenter ska ha skett, men Prytz har varit förtegen om situationen.

Prytz uppger att resten av familjen inte är anslutna till partiet, men att de blivit skärrade av det som hänt: ”Övriga familjemedlemmar är inte medlemmar av SD, men har trots detta blivit oerhört skadade och i grunden skakade av vad som hänt.”

Politikern och sionisten Birgitta Ohlsson har tidigare uppgett att våld mot politiker är ett hot mot demokratin. Prytz fall bör vara det första Ohlsson utreder.

Källa:
SD-ordförande hoppar av efter hot


  • Publicerad:
    2013-05-19 15:00