SVERIGE. SD bjuder in till European Freedom Awards – en alternativ ”Nobelfest” i mångmiljonklassen. Festligheterna går av stapeln 4 november och bland de 400 gästerna nämns UKIP-ledaren Nigel Farage. En tidigare europeisk stabchef kommer tilldelas ”fredspris”.

jimmeakesson

Den 4 november går Sverigedemokraternas alternativa ”Nobelfest” European Freedom Awards av stapeln på Grand Hotel i Stockholm. Prislappen för festligheterna beräknas sluta i mångmiljonklassen och bekostas av den europeiska tankesmedjan Initiative for Direct Democracy in Europe (IDDE) och partisammanslutningen Alliance for Direct Democracy in Europe (ADDE).

Bland de 400 inbjudna gästerna återfinns bland andra politiker från ”vänpartier” hemmahörande i ett tiotal länder däribland UKIP-ledaren och Brexitförespråkaren Nigel Farage. Utöver dessa har även NATO-företrädare och ett antal amerikanska politiker bjudits in. SD:s partiledare Jimmie Åkesson samt Nigel Farage kommer att hålla tal vid tillställningen.

En tidigare stabchef för ett europeiskt land kommer tilldelas ett alternativt ”fredspris” för ”betydande insatser i den politiska strävan efter ökat nationellt självbestämmande, demokrati och inflytande för medborgarna i Europa”.

— I grund och botten tycker vi att det finns ett behov av att få en större gemenskap mellan partier i Europa och i västvärlden. Partier som gemensamt kämpar för att befolkningen i Europas länder ska få mer att säga till om än vad de har i dag, säger Mattias Karlsson som är Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen.

— Det här är ett sätt att skapa en arena för politiska samtal och för social samvaro, fortsätter Karlsson.

Angående gästlistan vill man från SD:s håll klargöra att man skiljer sig från den traditionella Nobelfesten, detta då de inte har bjudit in ”företrädare för länder där de halshugger folk”. Det alternativa ”fredspriset” ger inga pengar då man anser att partikassan behövs till mycket annat.

Källa:
SD bjuder in till ”alternativ Nobelfest”


  • Publicerad:
    2016-09-24 13:50