“FÖRINTELSEN”. Att svenska skolungdomar tvingas arbeta ihop pengar till propagandaresor till Auschwitz och andra platser förknippade med den så kallade “förintelsen” är inget nytt. Nu har turen kommit elever i klass 8 och 9 på Arenaskolan i Timrå. Detta tycker tydligen Sverigedemokraternas lokalavdelning i Timrå är en så bra ide att man nu lovar att sponsra resan med minst 10 000 kronor.

arbeitmachtfrei-121809

Hit vill Sverigedemokraterna skicka skolelever.

Enligt en artikel i Sundsvalls Tidning har en grupp åttor och nior på Arenaskolan i Timrå “arbetat hårt” för att få ihop nog med pengar till en resa till Krakow i Polen, där man planerar att besöka det påstådda “förintelselägret” i Auschwitz. Bland annat ska man ha bakat och sålt fikabröd och godis samt anordnat discon och andra aktiviteter. Arbetet tycks ha skett parallellt med en intensiv propaganda från skolans håll för att hålla motivationen uppe. En elev säger bland annat:

— Jag brydde mig inte så mycket förut, men nu har jag upptäckt hur hemskt det verkligen var. Värst var nog när familjerna transporterades i vagnar och skildes åt när de var framme.

Förutom det praktiska arbetet för att samla in pengar har elever även skrivit brev till kommunen och politiker. En annan elev förklarar:

— Vi vill träffa politiker för att berätta vad vi gör, det är lättare när man får träffas i ett möte och komma överens om något bra. Vi hoppas att de kan hjälpa till med ett bidrag.

Hur många brev eleverna skickat framgår inte. Vad som däremot kommit fram är att åtminstone ett parti visat sig väldigt angelägna om att skolungdomarna får åka på sin propagandaresa, nämligen Sverigedemokraterna i Timrå. Marcus Molinder, som är gruppledare för SD i Timrå, säger till Sundsvalls Tidning:

— Det är en viktig del i historien som måste uppmärksammas och då är det bra att klassen vill se med egna ögon hur det verkligen var.

Han passar också på att påpeka att partiet “accepterar inte rasism och antisemitism, eller någon form av extremism” och berättar att man besökt eleverna på skolan och varit med under en lektion då man jobbat med sitt “projekt”. Detta har lett till att partiet lovat att skänka minst 10 000 kronor till resan. Eventuellt kan det alltså bli tal om en ännu större summa, något som ska beslutas om nu på måndag.

Molinder

Marcus Molinder, gruppledare för SD i Timrå hade inte tänkt offentliggöra deras bidrag till elevernas propagandaresan till Auschwitz.

Molinder förnekar vidare bestämt att bidraget skulle vara ett försök att tvätta bort den “nationalsocialistiska stämpeln” som journalisten från Sundsvalls Tidning hävdar att partiet har:

— Vi har ingen baktanke. Jag har inte tänkt så förrän du tog upp det. Vi hade inte ens för avsikt att göra det offentligt.

Om det Molinder säger stämmer kan man ställa sig frågan: vilka motiv har ett parti som Sverigedemokraterna för att bidra till mytspridningen om “förintelsen” ? Detta är inte heller första gången det “socialkonservativa” och “antirasistiska mittenpartiet” stått upp för den sionistiska världsbilden. Partiet har deltagit i flertalet “cermonier” och “minnesdagar” både i riksdagen och i olika delar av landet. I Göteborg har man åtminstone sedan inträdet i riksdagen 2010 årligen deltagit i “Samling för demokrati”, ett spektakel som varje år anordnas “förintelsens minnesdag” av riksdagspartierna i Göteborg i samarbete med Länsstyrelsen, Göteborgs universitet, Göteborgs stad och den lokala judiska församlingen.

karlsson

Mattias Karlsson tycker det är rätt att fängsla personer som ifrågasätter ”förintelsen” i Tyskland.

Mattias Karlsson, som är Sverigedemokraternas gruppledare och tidigare vikarierande partiledare under Jimmie Åkessons sjukskrivning, och som av många har pekats ut som den person som innehar mest makt och inflytande i partiet, har vid upprepade tillfällen fördömt “antisemitism”, något han också anklagar politiska motståndare för. Dessutom gick han i fjol ut och menade att det vore en “dålig idé” om Tyskland avskaffade paragraf 130, lagen som förbjuder “förintelseförnekelse” och som gett många goda, nationalistiska kämpar likväl som vanliga medborgare, politiker och jurister i Tyskland långa fängelsestraff för att de haft “fel” åsikt i frågan. Såhär sade han då till Aftonbladet:

— Det låter som en väldigt dålig idé. Jag tycker det är väldigt viktigt att man ser till att hålla fronten mot antisemitism och att man fortsätter att hålla minnet av Förintelsen levande på olika sätt och motverkar alla antisemitiska strömmar.

Mot bakgrund av detta kan man ställa sig frågan vilka Sverigedemokraterna verkligen representerar: är det svenskarna, som man gärna påstår, eller är det någon annan? Och hur kommer partiet agera mot människor som ifrågasätter myten om “förintelsen” vid ett eventuellt makttillträde?

Källor:
SD skänker pengar till Arenaskolans Auschwitzresa: ”Förintelsen måste uppmärksammas”
Elever med mål att komma till Auschwitz
Hur kan SD bjudas in till Förintelsens minnesdag?
Inbjudan till “Samling för demokrati” 2016(pdf)
SD-toppens möte med högerextremist


  • Publicerad:
    2016-02-06 00:45