POLITIK. Under morgondagen presenterar Sverigedemokraterna sin budget. Bland annat vill man satsa stort på det svenska polisväsendet som under en tid varit i kris.

sverigedemokraterna

Den svenska polisen har under en tid varit i kris då en stor andel av personalen valt att säga upp sig. Bland annat har den kritiserade polischefen Dan Eliassons omorganisation varit en av faktorerna till massuppsägningarna. Andra faktorer uppges vara en för låg lön och en allt tuffare arbetssituation.

Sverigedemokraterna, som på onsdag kommer att släppa sin budgetmotion, vill nu storsatsa på polisyrket med höjda löner. Under nästa år vill man avsätta 650 miljoner kronor som ska användas till att förbättra löner och villkor för poliserna.

Under 2018 höjer man den summan till 1,3 miljarder kronor för att slutligen hamna på 2 miljarder för 2019 och 2020. Den sammanlagda summan som partiet vill satsa på polisen uppgår till 11 miljarder kronor. Man vill även satsa 6 miljarder på övriga delar av det svenska rättsväsendet.

Huruvida partiet vill stoppa den kvotering av rasfrämlingar till polisyrket som just nu pågår framgår inte av Sverigedemokraternas pressmeddelande.

Källa:
SD vill höja polislöner


  • Publicerad:
    2016-10-04 20:10