FRÄMLINGSINVASIONEN. Sveriges nya migrationsminister är märkbart upprörd över Italien och Libyens tilltag för att bromsa massinvandringen till Europa. Nu har hon skickat in en klagan till globalisterna i Bryssel.

Sveriges migrationsminister Heléne Fritzon (S).

Med tanke på att Balkanrutten är stängd för så kallade flyktingar så har den enda vägen till Europa för lyckosökande rasfrämlingar varit från Libyen till Italien via Medelhavet. Under den senaste tiden har dock Italien haft ett avtal med Libyen om att jaga bort människosmugglare och således försöka få stopp på massinvandringen till Europa. Detta har resulterat i en nedgång av invällare på hela 87 procent, vilket Sveriges nya migrationsminister Heléne Fritzon (S) är väldigt upprörd över.

Fritzon är bekymrad över de illegala invandrare och människosmugglare, som hon menar har utsatts för ”övergrepp” efter Italien och Libyens samarbete,

— De övergrepp som sker är förfärliga. Jag känner en stor oro, berättade en nästintill gråtmild Fritzon till Europaparlamentet i fredags.

Italiens regering försvarar dock sitt samarbete med Libyen, som bland annat innebär att man skickat pengar och resurser till landet för att få bukt på människosmugglingen över Medelhavet.

— Problemet idag är att människosmuggling är den enda verksamheten i Libyen som genererar intäkter, förklarar Italiens inrikesminister Marco Minniti.

Amnesty International använder sig av samma retorik som Fritzon och menar att det är ett ”fruktansvärt övergrepp” att Italien samarbetar med Libyen för att stoppa den illegala människosmugglingen. Organisationens Europachef John Dalhuisen uppmanar nu Italien att lägga pengarna på att köpa in båtar för att frakta ”flyktingarna” över Medelhavet till Europa, istället för att utrusta Libyen med kustbevakningsbåtar som övervakar gränserna och stoppar kriminella människosmugglare.

Källor:
Italian minister defends methods that led to 87% drop in migrants from Libya
Italien försvarar kontroversiell migrationspolitik
Italy: Deploying warships to police Libyan waters will expose refugees to horrific abuse


  • Publicerad:
    2017-09-17 16:45