RASISTATTACK. Göteborgs-Posten nya politiska redaktör är för lite vänstrer, för vit och för anpassningsvillig till svenska samhället. Det gör henne till en ”husblatte” enligt Sveriges Radio P3.

Alice_TeodorescuMånga blev förvånande då rumänskan Alice Teodorescu nyligen blev ny politisk redaktör för Göteborgs-Posten, och flera medarbetare på tidningen har övervägt att säga upp sig i protest.

Teodorescu har gjort sig känd som en provokativ debattör som bland annat ifrågasatt huruvida det finns en ”strukturell rasism” i Sverige och som hamnat i en dust med Alexandra Pascalidou där hon anklagades för att vara en för vit invandrare.

Också Sveriges Radios program ”Tankesmedjan”, som är ett slags humorprogram med kraftiga kulturmarxistiska inslag, ogillar Alice Teodorescu. Detta blev tydligt under gårdagens avsnitt där Johannes FinnlaugssonDilan Apak och Petrina Solange ondgjorde sig över att Teodorescu vill att invandrare ska anpassa sig till det svenska samhället, vilket är detsamma som att vara ”husblatte”.

Trion pratar om att den rumänskan Alice Teodorescu aldrig fått utstå rasism eftersom hon inte beter sig som andra invandrare och inte attackerar svenskheten. De tre raljerar över detta och jämför hennes också med Lasermannen. och 19 minuter in i programmet kommer de förminskade uttrycken:

— Var lite blattig liksom, säger Petrina Solange när gruppen diskuterar Alice Teodorescu och hennes inställning till svenskhet. Det är inget fel i det, släpp loss lite, Alice, fortsätter hon för att förtydliga att ”blattig” ibland betyder att man inte är svensk och tråkig.

– Var inte en sån husblatte, fyller Dilan Apak i.

Källa:
Alice Teodorescu – fuck off-kapitalets ansikte


  • Publicerad:
    2015-03-07 19:15