INRIKES. Svenska fotbollsförbundet överklagar nu det ändrade demonstrationstillstånd som klubbats av Förvaltningsrätten. Anledningen är att lördagens demonstration riskerar att skrämma bort matchbesökare.

Det förändrade demonstrationstillstånd som klubbats av Förvaltningsrätten inför den 30 september överklagas nu till Kammarrätten av Svenska fotbollsförbundet (SvFF). Anledningen är att demonstrationen enligt tillståndet ska avslutas vid gamla Ullevi strax före den gratismatch mellan Gais och Brommapojkarna som ska spelas samma dag.

— Risken för stökigheter och motsättningar är alldeles uppenbar och att delar av fotbollspubliken kan känna sig hotad eller välja att stanna hemma. Jag tycker att beslutet är djupt olyckligt och jag är oroad för vad som kan hända, menar förbundets ordförande Håkan Sjöstrand i ett uttalande till förbundets hemsida. Sjöstrand fortsätter:

— Dessutom anser jag att den här typen av klientel inte har någonting i närheten av våra arrangemang att göra. De strider mot allt vad svensk fotboll står för. Vi står för inkludering och allas lika värde, att alla är välkomna. Det kan man knappast säga att den här grupperingen skriver under på.

Även Nordiska motståndsrörelsen har överklagat Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten. Huruvida tillståndet kommer förändras ännu en gång innan lördagen återstår att se.

Källa:
Svenska fotbollförbundet överklagar nazistdemonstrationen


  • Publicerad:
    2017-09-27 22:50